• пт. апр. 19th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Атешкан Теофиков с ударно напомняне за себе си

ByПетър Ангелов

авг. 13, 2021

Един от най-известните балкански джазмени – виртуозният китарист Атешкан Теофиков, познат в Европа и света с името Атешхан Юсеинов, подарява на музикалните ценители нова интересна музикална композиция е колаборация с групата на народа “Фантазия”.

Атешхан Юсеинов е виртуозен китарист, който не може да бъде побран в определeн стил. Музикантът винаги търси нови територии, а уникалният му подход е едновременно вкоренен в балканските традиции и силно повлиян от най-високите стандарти в световния джаз.
Наричан “Пророкa на балканската китара” или просто “Атеш”, интересният за музиканти и любим на фенове музикант и този път не изневери на своя имидиж, като за пореден път изненада приятно своите почитатели

Парчето носи името “Китара за душата”и е feat. с Алеко Филипов – Мънки, вокалист на “група Фантазия”. Не случайно и виртуозният музикант се спира на Силвестър Матеев, групата и лебъла му, разкрива ни той.

– “За мен Силвестър и неговият екип са новата музикална вълна. Те ръководят модата в музиката. А, музика идва от душата им.” – заявява той.
Видеото е дело на Мирослав Стоянов.

В клипа Атешкан е с електрически саз, който използва по време не записа на звука. Използвана е и китара, която прави звука ориенталски, отличителен музикален белег на Атешкан.

Тази китара е известна и разпознаваема. Взимала е участие в песните “Хабиби” на Азис, “Спомени” на Роксана, също така и в песни на Софи Маринова и други.

За по досетливите и наблюдателните Атешкан Теофиков е бащата на поп-фолк идола Денис Теофиков. Атеш винаги е бил музикален съветник на вече популярният Денис. Струните на неговата китара звучат в хитовете му.

– “На мен музикалната щафета ми предаде Иво Папазов – Ибряма. Старая се да не предавам доверието и да оправдавам избора му. От своя страна аз ще я предам на синът ми Денис и на Силвестър, който също ми е, като син. Горд съм с успехите и на двамата.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *