• пт. мар. 29th, 2024

Дамска мода – социален статус и модерен аутфит

ByПетър Ангелов

май 4, 2022

Една от фундаменталните причини всяка дама да иска да се пъхне в страхотна черна дамска рокля за коктейл или да избере дамски комплект с панталон, който подчертава цвета на очите й, е да формира съблазнителен и привлекателен външен вид.

В продължение на много години идеала за красота се е променял в различните култури и различните краища на земята, особенно където дамски блузи с деколте, тесни дамски поли и високи подгъви вече не се обвързват с дамската мода. Възприятието за красота е най-различно за всички, но в днешният съвременен свят със светски стереотипи и поведение все повече дами отказват да се обличат и съобразяват единствено, за да направят впечатление на останалите, а в настоящият момент си избират дамски дрехи в зависимост от това, което ги кара да се чувстват привлекателни и съблазнителни.

В зависимост от дамата, класическият черен официален дамски костюм с бяла риза с яка е именно толкова впечатляващ, колкото и една официална дълга дамска рокля. Понякога дори и само акцентите чрез аксесоари могат да добавят разкошен завършек, като например една зашеметяваща лента за коса, чифт прекрасни обеци или привличащи погледа шикозни обувки.

Социален статус спрямо модното дамско облекло

Изборът на дамски дрехи също така е мотивиран и напътстван от статуса на жената или от позиция й в социалните групи. Това се вижда и с просто око според избора на дамски блузи, носени в колежански стил или чрез избора на комплект сако и панталонки или сако и пола в разчупен стил. В САЩ например корпоративните длъжностни лица, адвокати и други високопоставени кариерни позиции с по-големи доходи винаги се идентифицират спрямо дрехите си.

Дамски дрехи за церемонии, балове и официални събития

Дамските дрехи имат доста широко поле за изява когато става дума за конкретни церемонии, балове и официални събития. Това се вижда в класическото облекло за сватби – неизбежно е присъствието на елегантана рокля, модерна или разкроена рокля; дамските рокли и поли за баловете или вечерните елегантни рокли. Тези дамски рокли често са сложни, с крещящи акценти, класически или такива, които поне веднъж в живота си носите и които имат специално значение.

Актуални модни тенденции

Навсякъде по света жените се стараят да следват най-новите модни тенденции в дамските дрехи и аксесоари, независимо дали това се отнася за подстригването им като знаменитост (например като Холи Бери или Дженифър Анистън) или за избор на дизайнерско портмоне (например пачуърк чанта) или пък за избора на дамско облекло, което пасва на най-новия писък на модата.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *