• чт. мар. 28th, 2024

Енджи Касабие с драматичен разказ за адската експлозия в Бейрут

Това е най-страшното нещо, през което Ливан минава от много години. За малко да изгубим цялата страна и да я няма на планетата. Така ливанската диетоложка Енджи Касабие коментира за Нова тв ужасяващата експлозия в Бейрут. 

Припомняме, че при мощния взрив на пристанището в ливанската столица загинаха най-малко 70 души. По думи на премиера Хасан Диаб причината за адската експлозия е неправилното съхранение на 2750 тона амониева селитра в продължение на 6 години.

„Майка ми, сестрите ми, съпругът на сестра ми, новородената, също са в Ливан. Малката ми сестра, както си е седяла вкъщи, си е ударила главата в тавана. Другата ми сестра е била навън и е чула страшен шум и изведнъж видяла всички стъкла върху колата. Слава богу, всичко материално, което е загубено, е нищо. Важното е, че са живи и здрави“, добави Касабие.

„Имайте предвид, че те не са в самия Бейрут, а на 10 мин от там. Във вилната зона, в която имам къща аз, дори има пострадали, при положение, че е много далеч от пристанището в града“, каза още диетоложката.

„Имало е деца, които са били вчера под земята за повече от 24 часа и чак вчера са били открити. Има хора, за които още никой не знае къде точно се намират“, уточни тя.

Касабие добави, че не разбира от политика и не иска да разбира, но се надява сега да не стане още по-лошо.

„В момента нямаме долар в Ливан. Ако съм купила стока за 10 000 долара, в момента парите, които имам в ливански лири, се равняват на 200-300 долара“, каза още тя.

Касабие добави, че хората са решили да купуват имоти, за да запазят поне малко парите си, но сега при наличието на този срив те се питат в какви имоти въобще да инвестират.

„При нас всичко се плаща. Отиваш в болницата – плащаш, ако нямаш пари – умираш. Без помощ отвън Ливан няма да се справи в никакъв случай. Хората нямат пари да си оправят домовете, всичко се оправя с долари. Гражданите нямат доверие вече на никого“, заяви тя.

https://www.instagram.com/p/CDicxWAgs_z/?igshid=rw30ml23pd88

Източник: https://blitz.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *