• пн. май 6th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Защо само Андреа защити българската музика?

ByПетър Ангелов

авг. 19, 2023

Скандалната Карлеуша представи новият си музикален албум след 11 годишна пауза. Той съдържа 10 парчета, но не с това се открои.

Албумът „ALPHA“ предизвика гнева на меломаните, защото публикацията към анонса бе с хейт към българската музика и артисти.

Разбира се, от цялата поп-фолк гилдия, единствено Андреа имаше „топките“ да не мълчи, а да изрази своята позиция по темата в социалните си мрежи под формата на стори.

Смятате ли че е нормално сръбска певица да обижда българските изпълнители и нашето творчество? И ние да си мълчим, да не защитим по никакъв начин родните ни изпълнители и държавата ни като цяло.. Когато се крадяха мои песни от всички държави от бивша Югославия, аз не обидих никого.. Или сме готови да обиждаме само своето, родното и да си затваряме очите, когато на някой му е хрумнало да си прави PR, за да си промотира песните с хейт към цяла една нация! Не знам, объркана съм, а вие?“ – пита една от най-популяните ни изпълнителки в световен мащаб.

Всъщност, тук е момента да припомним че творчеството на Андреа винаги е било на почит в съседна Сърбия. Именно там, тя пълнеше клубовете и хиляди сърби пяха нейните хитове. Разбира се, тамошните изпъкнители видяха това и парчетата на Андреа имат безброй кавъри. „Хайде опа“ е най-големият хит на Андреа в Сърбия и има над 20 кавър версии.

Андреа има и колаборации с Cvija и MC Yankoo, които превзеха Балканите още с премиерите си и влязоха в сетовете на най-големите DJ.

Въпреки огромните успехи които Андреа постигна и продължава да жъне, тя никога не оплю нито една държава и не си направи грозен PR. Знаете ли защо? Защото няма нужда.. Тя има безброй почитатели, които очакват с нетърпение всеки следващ проект и оценяват творчеството на певицата на световно ниво.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *