• чт. мар. 28th, 2024

За модата, вдъхновението и още нещо. Интервю с дизайнерката Sara Sweidan

ByПетър Ангелов

юли 19, 2021

Sara Sweidan е дизайнер и основател на модна марка ,, Sara Sweidan”.Тя е вдъхновена от модните тенденции и страстта си към пазаруването. Решава да създаде марката си паралелно с отварянето на най-луксозното Шивашко Ателие в България, намиращо се в гр.София, МОЛ ,Рaradise Center“. Дизайнерските дрехи и аксесоари, които Сара изработва са подходящи за всяка дама, която обича да изразява себе си. Новият луксозен бранд има определен уникален стил. Всички артикули се произвеждат в лимитирано количество и това ги прави бутикови. Невероятни материи, перфектна кройка, уникален дизайн. В началото на лятото Сара отвори и луксозен бутик на марката си, който се намира на адрес гр. София, ж.к Лозенец, бул. ,,Джеймс Баучер” 33. През месец юни Sara Sweidan грабна приза ,,Дебютиращ млад дизайнер” от престижните награди ,,Code Fashion Awards”. Sara Sweidan e носител и на наградата ,,Знаменитост на годината” в категория ,,Дизайнер”. Ето как отговори тя на специално зададените ѝ въпроси от Християн Гьошев.

https://sarasweidan.bg/

1. Здравей Сара, преди няколко дни стана носител на престижната награда ,,Дебютиращ млад дизайнер” от Code Fashion Awards.Какво значи това за теб?

– Това е оценка на моята неуморна работа и денонощен труд. За мен е показателно, че съм достигнала до хората и дизайните ми са харесвани и обичани!

2. Кое смяташ, че е онова качество, което може силно да отличи един дизайнер от колегите му в гилдията?

– Да бъде себе си, да изразява себе си!

3. Какво ти дава вдъхновение?

– Вдъхновение ми дава всичко което ме заобикаля, колкото и банално да звучи. Давам ти пример – наскоро бях в Гърция и там навсякъде е символът Назар, (синьо око). Той е амулет във форма на око, за който се смята, че предпазва от „зли очи“. Докато бях на плажа си казах „Ееех да имах сега един бански с принта ми „Fatima Eye“ щях да избия рибата!“ Още на същият ден когато се прибрах започнах да го кроя и преди няколко дни пуснахме плажен халат и бански. При мен нещата стават супер импулсивно. Дизайните, които творя са изцяло огледало на личният ми стил и на това „какво на мен ми се носи в момента“, затова и дрехите ми са толкова различни.

4. Разкажи ни малко повече за новата си колекция? Имаш ли конкретно вдъхновение за нея?

– Да, с цялата ситуация в момента и това „изолиране“, бленувах за топло време и пролет. Някак зимата ми се стори прекалено дълга. Нямах търпение да цъфне всичко, да замирише на люляк, птичките да запеят и някак си да забравим и всичко да е както „беше преди“. От там идва и цялата колекция – Люляково лилаво, светла праскова, принтове с хортензии, божури и птички. Ефирни и леки материи.

5. Няма как да не те попитаме, какъв беше хита сред абитуриентите тази година?Какви бяха абитуриентските желания?

– Тази година повечето желания бяха много семпли, но няколко ме изненадаха определно, имах запитвания за „мъжки корсети“ и мъжки костюми с ризи от солей и разкроени панталони.

6. Какво за теб е модата?

– Модата носи определени послания – за теб, за професията ти, за емоциите ти, за амбициите ти. Можеш да я следваш, но може и да я диктуваш ти.

7. Как изглежда идеалната модерна жена?

– Идеалната модерна жена е жената със самочувствие, която знае какво иска и знае как да го постигне.

8. Нека поговорим за сегашните трендове. Кое в тях ти харесва и кое – не?

– Харесва ми как се съчетават спортно с елегантно, разкроените и свободни кройки. Не ми харесват клиновете с дължина до коляното в съчетание с ток и сако, клиновете са за фитнеса и за парка, не за модни визии.

9. Имаш ли бестселър в марката си ,,Sara Sweidan”?

– Разбира се, това са рисуваните от мен принтове Fatima Eye и Budgerigar.

10. Кои са цветовете на лято 2021?

– Пастелните – айвъри, светла мента, люляково лилаво, сьомга и бебешко синьо.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *