• пт. мар. 29th, 2024

Звездите на ромската музика идват на фестивал в София

ByПетър Ангелов

май 10, 2021

„Кралете на ромската музика” събира известни ромски изпълнители на 10 май, от 20.00 ч. в хотел Тривия-Антик, кв. Кремиковци. Форумът се провежда  за първи път в България благодарение на финансовата подкрепа на Министерството на Културата. Събитието е посветено на 50-годишния юбилей на 8-ми април – Световен ден на ромите. 

„Подобно мероприятие в България се проведе преди 10 години, когато за последно бяха връчени ромски музикални награди на пищна церемония в Зала 1 на НДК”. Това припомниха организаторите на феста – фондация „Роминтерне-Право на живот”, доказали се като най-добри в масовите културни прояви. 

 „За първи път ще бъдат короновани Крал и Кралица на ромската музика”, издават организаторите. Те подготвят голяма изненада за гостите на шоуто, което заради пандемията местата за публика са ограничени. Музикалната програма ще е на живо с орк. ОК. Сред звездите са: Джамбо Агушев, Бернард, Роксана, Ибро, Нено Илиев, Зоя Мутишева и други. 

Шоуто ще се излъчва на живо в: 

Във връзка с пандемията организаторите напомнят за ползването на маски. Публиката ще се допуска с пропуск. За повече информация може да звъните на телефон: 0895 322 530.

Източник: Hit Media

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *