• вт. мар. 19th, 2024

Знаменитости на EXIT Stars:Calvin Harris и Nick Cave са хедлайнерите на лятото в Сърбия

ByПетър Ангелов

юли 4, 2022

С всички музикални звезди, които пристигат на EXIT от 7 до 10 юли, две се открояват като абсолютни хедлайнери на фестивала сред десетки големи имена. Един от най-успешните, търсени и най-популярни диджеи/продуценти на всички времена, Calvin Harris и въплъщението на рокендрола, артист, който е повлиял дълбоко в историята на поп културата – Nick Cave със своята група The Bad семена! Тези музикални гиганти продължават традицията на звезди от А-лист, които се изявяват на EXIT, следвайки като The Killers и The Cure. Ник Кейв и Калвин Харис, две мегазвезди в състава на EXIT тази година, са още едно доказателство за непрекъснатия растеж на фестивала.

 

Много видни музиканти, музикални критици/журналисти, спортисти, актьори и общественици споделиха впечатленията си от пристигането на тези икони, без да крият ентусиазма си от тазгодишния фестивален състав. Сред тях са Lena Bogdanović, Kristina Radenković, Đule Van Gogh, Nino Čelebić, Daško Milinović, Dragan Ambrozić, Branko Rosić, Nemanja Kostić, Luka Matić, Branka Glavonjić, Nenad Kuzmić, Milica Perović, Vojkan Bećir, Milan Inić Yasserstain и много други.

 

Calvin Harris @ EXIT 2k22: Svetski nastup koji zaslužujemo!

ROCK @ EXIT 2k22: Distorzirani duh festivala!

 

Хедлайнерът на събота Calvin Harris е артист с една от най-впечатляващите музикални кариери на всички времена. Неговите пет албума предефинират съвременната музика и чрез сингли, колаборации и ремикси той вдъхновява бъдещите поколения продуценти. Много общественици потвърдиха присъствието си на първото му, дългоочаквано представление в Сърбия.

 

Калвин Харис е „човек, който държи невероятни рекорди. Той има девет хита №1 в класацията на BBC само от един албум. Дори Beatles нямаха това“, обяснява Nemanja Kostić, главен изпълнителен директор на Play Radio. Неговият колега, водещ на радио предаване Luka Matić, посочва, че след години на чакане всички са развълнувани от пристигането на Calvin, защото той е „звезда от световна класа“ и защото „заслужаваме подобни предавания в Сърбия“.

 

Баскетболистът Nino Čelebić  няма да пропусне тазгодишния EXIT, защото иска да чуе и един от най-добрите продуценти в света. В същото време радиоводещият Войкан Бечир посочва, че Calvin Harris „Претендира не само клубния звук, но и поп музиката като цяло“, тъй като през последните десет години, песните му бяха всичко, което можете да чуете по радиото“, подчертавайки сътрудничеството с Jax Jones, Joel Corry, Acraze, Disciples, Ofenbach and the beloved James Arthur.

 

На Nick Cave: Rock’n’Roll Deity с концерти за запомняне

 

Феновете на китарния звук очакват с нетърпение изпълнението на един от най-великите рок поети в историята Nick Cave, който ще излезе на главната сцена на EXIT в петък, 8 юли. Той има култ по целия свят, като феновете го смятат за музикално божество. Концертният промоутър и музикален критик Dragan Ambrozić подчертава величието му, като казва, че той е „дефиницията за изкуството в рокендрола от 40 години“ и че „поетичните му постижения са най-важният принос към рок музиката през 21-ви век “. Музикалният критик Zorica Kojić го определя като „истинско рокендрол божество“.

 

Разпознаваемият стил на Cave, който се променя през годините, както по отношение на звука, така и по отношение на подхода му към създаването на песни е описан от редактора и водещ на предаването „Бунт” Branka Glavonjić  като „брутален и безмилостен от една страна и силно чувствителен от друга“, докато Nenad Kuzmić, музикален редактор на Радио Белград 202, добавя: „Той има тази нотка — тъмна, но перфектна.“

 

Всички са обявили пристигането си в Крепостта, защото всеки, който е чул Пещера веднъж, иска да го слуша отново. Според Zvonimir Đukić Đule от групата Van Gogh, Cave е „човек, който създава необичайни зрелища и наистина запомнящи се концерти“, докато други прогнозират, че това изпълнение ще бъде незабравимо емоционално преживяване и концерт, който ще гледаме с широко отворени очи от началото до края.

 

Освен това няма да пропуснат и изпълненията на други групи, чиито номера тази година правят китарната програма на EXIT на няколко големи сцени като „фестивал във фестивала“. Има неразрушимите грайндкор пионери Napalm Death и култовата Sepultura, които според Dragan Ambrozićса „дефиницията за шум в рокендрола“, жива пънк легенда Marky Ramone, яростни ветерани The Exploited, глобална атракция She Past Away, любимите пънк групи на много поколения – The Undertones, Tankard, Incantation и много други.

 

Фестивалът EXIT ще се проведе от 7 до 10 юли, когато Петроварадинската крепост ще бъде домакин на Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin на живо, ARTBAT, Denis Sulta, DJ Tennis, Anfisa Letyago, Marky Ramone, Napalm Death, The Exploited, Blind Channel, Adam Beyer B2B Енрико Санджиулиано, Dax J, Sama’ Abdulhadi, като и силно регионална позиция, която предстои , Senidah, Prti Bee Gee, Marčelo, Brkovi, Artan Lili, Paraf, Killo Killo, Mimi Mercedez, Kiril Djaikovski, Bojana Vunturišević, Deca loših muzičara, към които се присъединиха стотици други.

 

АКТУАЛНИ ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ

Четиридневните билети се предлагат на цена от 136 лв. Предлагат се редовни еднодневни билети на цена от 58 лв. и VIP билети от 210 лв. Билети за фен пит за петък, 8 юли и представлението на Nick Cave & The Bad Seeds се предлагат на цена от 82 лв. Пълната оферта за билети и настаняване може да намерите в секция Билети.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *