• пт. мар. 29th, 2024

Какво да гледаме: премиери на два сериала и два реалити формата в HBO Max

ByПетър Ангелов

апр. 6, 2022

…и още три европейски сериала за гледане наведнъж

Два нови сериала и два съвсем нови формата за европейски продукции на HBO – състезание за певци и документална лайфстайл поредица с инфлуенсър, са сред новите попълнения в стрийминг платформата HBO Max. Полският криминален сериал След зимата, унгарската крими драма Доносникът, чешката поредица Задружни и гладни и първото реалити състезание за певци на HBO от Европа – Един истински певец, вече са налични с първите си два епизода в hbomax.com

След зимата (Мах original от Полша) ТРЕЙЛЪР

Тялото на млада жена е открито в ледената вода. Разследването се ръководи от Завиея, полицай, който никога не се отказва. Скоро става ясно, че убитата е родила малко преди смъртта си. Но къде е бебето? В хода на полицейското разследване се откриват нови следи и доказателства. Полицията проследява връзката между случая, дълговете и бизнес сделките на Косински, съпругът на жертвата.

Доносникът (Мах original от Унгария) ТРЕЙЛЪР

Студентът първокурсник и шампион по шах Гери е изнудван да шпионира състудента си Жолт Сава, бунтовнически настроен продемократичен лидер, заплашващ комунистическия режим в Унгария. Гери е притиснат от вербувалия го подполковник от Държавна сигурност Имре Кис да се сближи повече със Сава, чиято жажда за власт се увеличава, докато едно от момичетата в групата им усеща, че сред тях може да има доносник.Действието на сериала се развива в комунистическа Унгария през 1985 г.

Задружни и гладни (Мах original от Чехия) ТРЕЙЛЪР

Лукаш Хейлик, кулинарен инфлуенсър №1 в Чехия, редовно води 14-годишната си дъщеря Клара напътувания през уикенда, през които те разпределят времето си поравно между културата на хранене и време,прекарано на открито. В първи епизод виждаме как Лукаш взима дъщеря си Клара от училище и ваканцията започва! Двамата се забавляват във въжен парк, спускат се в пещерата Балцарка и нощуват в „обитавана от духове“ къща в Йедовнице. Клара започва да си води дневник заваканцията. Във втори епизод Лукаш и Клара пристигат в столицата на моравска Словакия с лодка. Отбиват се в ресторант, където Лукаш се пробва да направинеаполитанска пица. В Ухерске Храдище посещават филмов фестивал … и това са само част от кулинарните и културни пътешествия на семейството.

Вижте профила на Лукаш: https://www.instagram.com/lukashejlik

Един истински певец (Мах original от Румъния)ТРЕЙЛЪР

Първият европейски реалити формат-състезание на HBO е заснет в Румъния. 14 момичета и момчета с мечта да станат певци влизат в къщата на предаването за оспорвана битка, в която ще бъдат оценявани от четиричленно жури. Форматът е копродукция с лейбъла Global Records, а победителят ще има висок старт – музикалното предаванеобещава да форсира кариерата на следващия голям певец в Румъния. Състезанието ни отвежда зад кулисите на музикалната индустрия и ще ни разкрие какво е необходимо, за да се стигне до върха.

В първия епизод виждаме прослушванията, които сапървата стъпка кандидатите да впечатлят поне един членна журито, съставено от Алекс Котои, Алина Еремия, Шербан Казан и Бружа. Вторият епизод започва с Tik-Tok предизвикателство и продължава с пеене в Стария град. Който не е в състояние да привлече публика и да работи в екип, се изпраща на „битка“. Кой ли ще бъде?

Ако не ви се чака всеки петък за нова порция епизодина премиерните заглавия, можете да си направите маратони с шведската продукция Похот, датската Камикадзе и румънската Рукс, които са налични с всичките си епизоди в платформата.

Похот (Мах original от Швеция) ТРЕЙЛЪР

Всички осем епизода на комедията са налични в HBO Max. Тя бива наричана европейския отговор на „Просто ей така.. нова глава от Сексът и градът“, но без да носи тежестта на очакванията към продължението. СофияХелин (Мостът), Аня Лундквист, Джулия Дуфвениус, Елин Клинга са в главните роли в тази болезненооткровена комедия за четири жени на средна възраст в Стокхолм, които се борят да поддържат либидото си на ниво и не се страхуват да разбиват клишетата за възрастта и желанието за интимност.

Камикадзе (Мах original от Дания)

Приключенската драма се развива отново в осемполовинчасови епизода. Животът на Джули е перфектен – страхотно семейство, приятели и много пари, но скорослед 18-я й рожден ден едно

съобщение ще промени живота й завинаги. Джуликатастрофира със самолета си при самостоятелен полетнад Сахара. Виждаме ретроспекция на онзи съдбовен ден, когато съобщението: „Потъваме. Обичам те. Правикаквото искаш. Татко,“ променя живота на Джули завинаги.

Рукс (Мах original от Румъния)

Рукс работи за Моску – голям строителен предприемач в Букурещ, но тайно е готова да се премести в Ел Ей, за дабъде с гаджето си Джей. Животът винаги изненадва със свой план и Рукс ще трябва да промени своя. Сериалът е от седем епизода, всеки по близо час.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *