• сб. апр. 27th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

КОНЦЕРТИ С КАУЗА НА ГРУПА СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ  В ПОДКРЕПА НА ХОРАТА С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ И КАУЗАТА „ЗА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКА МУЗИКА В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР“

ByПетър Ангелов

фев. 21, 2024

Легендарната рок група „СПРИНТ“, „ДУЕТ С АУЗА“ /Галя Георгиева и Атанас Лазаров/, група „ХОРИЗОНТ“ и още поп и рок изпълнители обединяват творчеството си в Концерти с кауза.

Името на турнето е избрано специално, тъй  като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии, и набира все повече привърженици.

Турнето „Концерти с кауза“ стартира в началото на месец март в градовете: КЮСТЕНДИЛ, СТРЕЛЧА, ПАНАГЮРИЩЕ, ПЕТРИЧ, РАДОМИР И ВРАЦА. То ще продължи и през лятото и есента в още градове на страната, обединяващо изкуството и социалните послания в помощ на обществено-значимите каузи.

Рок група „СПРИНТ“ ще зарадва своите почитатели с най-новата си програма и популярните си хитове. Водещи на концертите са Галя Георгиева и ПР-т Атанас Лазаров, които смело стъпиха на музикалната сцена с песните „Спри за малко“, „Огън и лед“, „Единствен шанс“. С песента „Прекрасна вечер“ те пожелават на публиката незабравима вечер.

В подкрепа на Концертите с кауза, във всеки град от турнето се включват и изявени местни групи и изпълнители, които прегърнаха каузите и с радост приеха да бъдат част от посланиците.

По време на турнето ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Концертите се провеждат с подкрепата на МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА по проектите „СПРИНТ 2023“ и проект „Концерти с кауза“ 2023.

Организатори на събитията са Студио Спринт Проджект, Агенция „Сребърен ключ“, а партньори: Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *