• сб. май 4th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Манита Вартан издаде първата си книга

ByПетър Ангелов

ное. 6, 2023

Мисис България Манита Вартан написа първата си книга посветена на арменската кухня. Името и е „Любимите рецепти на Манита Вартан – В кухнята на Мисис България“. В нея Манита е описала най-любимите си арменски рецепти, както и историята на готвенето в древността за арменците. Идеята е дошла след предаването „Черешката на тортата“, в което тя участва и завърши като победител с равен брой точки с друг участник.

За успеха си тя получи и награда от шеф Манчев както и покана за нов сезон. След изявата си в кулинарното шоу Манита започнала да работи по проекта, поради голям интерес към арменските й рецепти от зрители и последователи. Филологическото и образование е трамплина чрез който Мисис България даде заявка за това, че тази книга е част от поредица от четива върху, които работи.

Вартан се е научила да готви от баба й Манник, на която е кръстена и с която е израснала. Припомняме, че в „Черешката на тортата“ Мисис България нагости останалите участници с много богато меню, предложи над 7 ястия всички с трудоемко и сложно приготвяне и доказа качествата на красивите жени. За основно Вартан бе заложила на типичната арменска гозба – мантъ и арменско барбекю, приготвено в специални пещи на открито, наречено хоровац. Десертите, с които изкуши гостите бяха два – гата и ашуре. На 1 декември предстои публичното представяне на книгата и официална промоция. В момента върви предварителна поръчка на изданието в профилите и в социалните мрежи, като първите 100 броя бяха заявени още в първите 48 часа.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *