• пт. апр. 19th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Мария Бакалова получи номинация за Оскар за „Борат 2“

ByПетър Ангелов

мар. 16, 2021

Мария Бакалова стана първата българка, номинирана за Оскар в категорията най-добра актриса в поддържаща роля.

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука номинира Бакалова за изпълнението ѝ в „Борат 2“ (Borat Subsequent Moviefilm), където актрисата играе ролята на Тутар – дъщерята на Борат.

За златната статуетка българката ще се съревновава с Глен Клоуз за „Елегия Хилбили“ (Hillbilly Elegy), Оливия Коулман за „Бащата“ (The Father), Аманда Сайфред за „Манк“ (Mank) и Юн Ю-джун за „Минари“ (Minari).

„Благодаря на академията за тази историческа чест! Наистина не мога да повярвам – да чуя името си в компанията на тези забележителни жени и техните спиращи дъха изпълнения, за мен е сбъдната мечта! Това е изключителен момент за мен и изкуството в България. Благодаря на Саша Барън Коен и моето „Борат“ семейство за смелостта да дадат възможност за изява на източноевропейски артист. Поздравления и за номинацията на „Борат 2″ за адаптиран сценарий“, написа в Instagram Мария Бакалова след обявяването на претендентите за Оскар..

За ролята на Тутар Мария Бакалова беше отличена с награда „Изборът на критиците“ за най-добра актриса в поддържаща роля. Експерти отбелязват, че последните 13 носители на „Изборът на критиците“ са спечелили и награди Оскар в съответните категории.

Наградите Оскар на американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще бъдат раздадени за 93-ти път на 25 април 2021 година, близо два месеца след обичайната дата – отсрочка, наложена заради коронавирусната пандемия.

Автор: Иглика Игнатова

Източник: DarikNews

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *