• пт. мар. 29th, 2024

Михаела Тодорова изкушава в Wave Resort

ByПетър Ангелов

авг. 9, 2021

Горещата Мис Плеймейт 2019 Михаела Тодорова е сред най-красивите жени в България. Родната красавица сподели горещи кадри от последната си почивка, а тя е на родното море.

За своята почивка, Мис Плеймейт 2019 Михаела Тодорова избра Wave Resort в Поморие. На кадрите, в споделени в социалната мрежа Instagram, Михаела изкушава с перфектната си фигура, а в ръката си държи популярна марка електронни наргилета.

Wave Resort в Поморие се оказа една от топ дестинациите това лято както за хората, така и за родният хайлайф. Плажът на Wave Resort е едно от най-непокътнатите кътчета на Черноморието. Пясъкът му е фин, с графитен цвят, богат на желязо и соли. Крайбрежното морско дъно има слаб наклон и е безопасно за къпане.

Черноморската луга е краен продукт при солодобива в Поморие. Получава се от рапата (езерна вода) на Поморийското и Бургаско солено езеро след изпаряването на водата в солниците и кристализацията на солта. Тя остава над солния пласт като гъста маслоподобна течност с жълтокафяв цвят и лек мирис на сероводород. Тъй като е природен продукт цветът и мириса могат да варират в зависимост от валежите и температурата през годината. Лугата “узрява” и е годна за медицинска употреба (т.н. медицинска луга) в периода Август – Септември. Изключително важно е след добив да се стабилизира в рамките на 24 часа, тъй като в противен случай тя губи част от ценните си лечебни свойства и освен това кристализира, тъй като съдържанието на сол е до 70%.

Уникалните лечебни свойства на лугата се дължат на нейния богат минерален и органичен състав. По съдържание на биологично – активни вещества тя съдържа всички съставки на морската вода и рапата, но в многократно по-голяма концентрация. По състав е близка до калния разтвор, поради което има действие подобно на лековитата кал, добивана от тези езера. Преобладава съдържанието на калций, натрий, магнезий, хлор, бром, сулфати, хидрокарбонати, много микроелементи, органични вещества и др. Поради тази причина се счита, че е по-ценна и полезна от солите от Мъртво море, ако въобще е необходимо да се прави аналогия, а и е по-щадяща кожата тъй като има приятна, подобна на масло консистенция.

Използването на масажни продукти с луга помага за още по-силното въздействие на лечебния масаж:

  • ускоряване на метаболизма;
  • възстановяване на равновесието на нервната и мускулната система;
  • намаляване на мускулните болки;
  • предпазване от крампи;
  • заздравяване на косата, кожата, ноктите.

Масажът /или втриване с въртеливи движения/ е най-добрият начин за приложение на лугата в домашни условия тъй като не изисква никакво специално оборудване. Втривате лугата /гел или масло/ по цялото тяло или само на засегнатите от болки и схващания места и оставате намазани от 20 минути до няколко часа докато лугата попие и остане само солта

В W SPA на ваканционен комплекс Wave Resort ще откриете широко приложение на процедури и терапии на базата на Поморийската луга като компреси с луга, частични апликации, процедури за лице с почистващ и хидратиращ ефект, вани с луга и добавени аромати като арника, розмарин и хвойна.

Черноморската лечебна кал и луга са истинско световно съкровище. Калолечението и луголечението въздействат не само върху определени болести, но и цялостно укрепва организма и имунната система.

Снимка: Instagram профил на Михаела Тодорова

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *