• ср. мар. 27th, 2024

Нов-стар шампион в Луда Надпревара!

ByПетър Ангелов

юли 19, 2021

Двудневна шоу надпревара взриви град Перник, гости от цялата страна, изминаха стотици киломентри, за да се насладят на уникални битки, каскади, сблъсък, екшън, които бяха само малка част от невероятната шоу програма, която направи Луда надпревара този уикенд в град Перник!

През първият ден на събитието се проведоха 2 битки на непрофесионално подготвените автомобили, както и 4 на професионалистите, които оставиха зрителите без дъх.

Първата битка бе лично отправеното предизвикателство от един от най-зрелищните пилоти Белята със софийски Голф към Крум който бе с толкова усилен автомобил, че трудно можеше да се каже каква марка и модел е. Тези автогладиатори довършиха една битка, започнала още от втория ден на събитието ни в град Костинброд.

Богдан Борисов с неговата уникална руска машина надви над своя съперник представляващ френския елит на автомобилите, а именно Ситроен. В същата категория, уникално по рода си отново с френски произход Пежо 206 показа, че може да се бори до последно, макар и пушейки отвсякъде. Въпреки, че в битката победител и класиран за втория ден от надпреварата бе Янислав с неговото немско непобедимо Ауди, Самбиста стана любимец на много малки фенове от публиката. В последната битка на професионално подготвените автомобили, отново Краси от Шуки Ауто (многократен шампион) показа, че е непобедим и се класира за финалите.

След цяла нощ работа върху възтановяване на автомобилите от страна на екипите, както и до самото начало на събитието в неделният ден, винкели, тръби и искри хвърчаха от боксовете в арената на гладиаторските битки.

Първата битка на професионално подготвените автомобили бе между Бранко с неговата маневрена немска катафалка, VW клуб България с Голф и Велин,който също бе с VW, но след толкова прием на ГМО се оказа, че първоначално е бил Пасат, но в момента е трудно разпознаваем.

Във втората битка „Малкото коте“ от Франция, управлявано от Самбиста бе усилено дотолкова, че от котенце се превърна в „Малкото лъвче“, което изръмжа при професионално подготвените автомобили и надви Белята със софийския Голф, както и другия представител на френската буржоазия Недко със Ситроен Саксо.

От стоковите автомобили, последен оцелял и победител в категорията е Богдан Борисов с неговата уникална Лада. Може колата да не е първа младост, но специално за събитието в Перник, колата бе тунингована и изрисувана с предцизност дори към най – малките детайли.

В шестата битка, бе нанесен удар, който е забранен, съгласно правилата и регламента на събитието, а именно: удар в шофьорската врата и от арената бе дисквалифициран Крум с неговият „Астра танк“ (Информацията за марката и модела е видна само на двигателя).

Финалната битка бе между двамата братя от „Шуки Ауто“, Тони и Краси. Кръвта си е кръв, но и победата си е победа, майсторско нанасяне на удари, дрифт и завидни шоьорски умения показаха братята на арената на надпреварата. Оказа се, че колата на Краси Шукадаров, по- малкият брат, надви над любимата марка на всички перничани и грабна купата на Луда Надпревара, а именно: „Пернишки автогладиатор, сезон 2021 г.“ в Театър на разрушението.

През двата дни на арената на гладиаторските битки се демонстрираха уникални каскади, виждани до сега може би само по филмите, преминаване през стълба, но без да засегне човека върху нея, АТВ на две гуми, горящи коли, награди за дечицата осигурени от партньори на надпреварата подкрепили каузата, а именно: „Спри агресията по пътищата стани един от нас“.

За всеки по нещо, нито за миг публиката на Луда Надпревара не скучаеше, адреналин, смях и много хубави емоции ще запазят зрителите доста дълго време, дори и за татковците организаторите се бяха погрижили и в двата дни на събитието, на арената на битките се демонстрира как трябва да се поддържат автомобилите, само, че еротично.

Екипа на Луда Надпревара ви призовава: „Спри агресията по пътищата, стани един от нас!“, заповядайте в една контролирана среда където може да покажете своите шофьорски умения.

Очаквайте финала на сезон 2021 година и на 25 и 26 септември в град София, околовръстен път, квартал Симеоново!

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *