• сб. апр. 27th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Пампорово приема ендуро предизвикателството “Elevation999”

ByПетър Ангелов

авг. 31, 2023

Колоездачи от цялата страна се събират в курорта за десетото издание на събитието

1 до 3 септември включително, родопския ни курорт ще бъде домакин на едно от най-трудните и интересни състезания по планинско колоездене в България и региона – ендуро предизвикателството “Elevation999”.

За десета поредна година в надпреварата по трасетата в Пампорово и горите над Смолян, ще се включат десетки колоездачи от цялата страна, а сред записаните има също представители на Гърция, Италия и Кипър.

Ендуро дисциплината е една от най-комбинативните и интересни в планинското колоездене и търпи бурно развитие през последните няколко години в световен мащаб. Представлява етапно спускане през няколко различни трасета и придвижване на самоход между финалите и стартовете на повечето от специалните отсечки.

Участниците в “Elevation999”, ще карат по 6 различни етапа с високо ниво на трудност, като трасета включват множество стръмни участъци, технични завои, корени, камъни, скални падове, скокове и други естествени и изкуствено създадени препятствия с обща дължина от над 16 километра, както и още над 10 километра трансфери на самоход.

В петък и събота (1-2.09) участниците ще се запознават с маршрута на състезанието и ще тренират, а в неделя, 3.09, ще се проведе самата надпревара. Участниците ще стартират сутринта в Пампорово, където ще имат общо 3 етапа, след което ще се спуснат по пътеките към Смолян, където следобед ще финишират на сцената в центъра на града.

Регистрацията за участие все още е отворена и всеки, който смята, че има необходимите умения и иска да предизвика себе си, може да се запише онлайн на www.conceptcreative.org/e999, като тази година за първи път има отворена категория “хоби”, която кара в ½ от състезанието.

Междувременно в Пампорово сезона продължава с пълна сила, като отворени до 24-ти септември (вкл.) остават Велопарк Пампорово, лифтове от Туристически център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка, Приключенски парк Язовира и др.

От 1-ви септември влизат в сила специални септемврийски пакети за настаняване в хотел Перелик 5* с цени започващи от 80 лева на човек с включена закуска и ползване на най-големия и оборудван СПА и медикъл център в района – Body & Soul SPA Lounge. Повече информация за всички актуални оферти и предлагани услуги в курорта можете да откриете на www.pamporovo.me и телефон 070017702.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *