• чт. апр. 25th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Предизвикателства и адаптация на туристическия бизнес през 2022

ByПетър Ангелов

ян. 26, 2022
Young man arms outstretched by the sea at sunrise enjoying freedom and life, people travel wellbeing concept

Да бъдеш професионалист в организирането на пътувания не винаги е лесно. Тъй като, светът бавно се възстановява от пандемията, туризмът също се засилва, хората започнаха да определят къде и как искат да пътуват през тази година. Компаниите започнаха внимателно да следят тенденциите за изграждане и адаптиране на своите продукти и да помагат на своите клиенти да бъдат подготвени за променящите се изисквания на пътниците като предлагат различни туристически решения. Ето кои са и най-големите предизвикателства пред бранша, според компанията за продажба на самолетни билети – airtickets България.

• Да се възползваш от възможностите. С всяка криза е имало финансови прекъсвания, но и възможности. Безпокойството от пътуване поради COVID 19 вече отшумява и все повече се засилват търсенията за „пътуването, което ще се случи веднъж в живота“. Точно затова агенциите трябва да се фокусират върху по-екзотични предложения.
• Силно присъствие в социалните мрежи. Да общуваш със своите клиенти и да им предоставяш интересно и качествено съдържание е една от най-важните стъпки за растеж през 2022г.
• Разработване на печеливша ниша. Намирането на ниша не само означава успех, но и позволява да се генерира много атрактивен доход. За удобство на агенциите бе разработен български разширен софтуер за пътуване – ATS – Advanced Travel Software. Продуктът на airtickets е създаден с уникални характеристики, които позволяват на туроператорите да управляват бързо и лесно закупуването на самолетен билет.
• Динамично ценообразуване. Динамичното ценообразуване е термин в туристическата индустрия и с навлизането на AI става все по-реален от всякога. Накратко, динамичното ценообразуване използва 2 елемента за установяване на цена за оферта. Първо се разглеждат традиционни критерии като наличност, фактори на натоварване и общо търсене на продукта. Ето защо можете да получите различна тарифа всеки път, когато зададете заявка за самолетен билет от авиокомпания. Вторият елемент е самият пътник.
• Световни събития. Нищо не влияе на пътуването повече от световните събития. Пандемии, каквито току-що преживяхме, видяха, че круизната индустрия напълно преустанови дейността си, страните не позволяваха на туристи да влизат и ограничителните протоколи бяха наложени в цялата индустрия. Но това просто не е пандемия. Сега браншът е изправен пред управление на клиенти, заедно с глобални ограничения и протоколи за COVID.
• Тенденции в пътуванията. Пандемията създаде няколко напълно нови тенденции в предпочитанията за пътуване. Десетките милиони хора, които преминаха от работа в офиса към работа от разстояние, доведоха до голяма промяна в това къде живеят хората и как искат да пътуват. През 2022 ще има засилено търсене на семейните пътувания, на номадските пътувания, на устойчивите пътувания, на пътуванията на къси разстояния. Любопитното е, че хоум офисът и тенденцията към самостоятелни пътуванията, доведе до факта, че много круизни компании увеличиха капацитетът на единичните каюти.

2022 година се очаква да бъде много различна и динамична година за всички туристически агенции. Възможностите за отпадане на много от ограниченията все повече хора очакват с нетърпение нови приключения, както на близки, така и далечни дестинации.

Снимка: Интернет

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *