• чт. мар. 28th, 2024

Силвия Кабаиванова участва в основаването на Европейски моден алианс във Франкфурт

ByПетър Ангелов

апр. 7, 2022

В края на март Силвия Кабаиванова, Председател на Българска модна асоциация участва в основаването на Европейски моден алианс, който цели да създаде просперираща модна еко система в Европа. Срещата се проведе на 23 и 24 март във Франкфурт на Майн, Германия. Участваха 33 организации от над 25 европейски държави, сред които представители на организаторите на големи европейски седмици на модата – Frankfurt Fashion Week, Copenhagen Fashion Week, Malta Fashion Week, Athens Xclusive Designers Week и други.

Силвия Кабаиванова, Председател на Българска модна асоциация

Специално видео обръщение отправи Мария Габриел. Част от думите и бяха: „Модата е ключова индустрия за креативния дизайн. Знам, че сте се събрали днес, за да обсъдите възможността за създаване на Европейски моден алианс. Аз лично смятам, че това е брилянтна идея. Смятайте ме за посредник и разчитайте на моята подкрепа.“

Мария Габриел, еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Комисията „Фон дер Лайен“.

Своите послания отправиха и Паскал Моранд от Френската федерация за висша мода и Карло Капаса от Италианската Национална камара за мода.
“Силните страни на един алианс ще бъдат в обединението, за да управлявате всичко заедно, но в различни области и уважавайки се взаимно. Креативността трябва да бъде запазена навсякъде.”

Паскал Моранд, Fédération de la Haute Couture et de la Mode

„Креативността е ключов фактор за европейската мода и е задължителна, следователно трябва да бъде защитена. Преди всичко трябва да сме наясно със социално въздействие и социална устойчивост в модата. Обединена Европа трябва да докаже, че ценностите и са солидни и дълбоки.

Карло Капаса, Camera Nazionale della Moda Italiana

В продължение на два дни всички присъстващи участваха в уъркшоп за дефиниране на мисия, визия и цел на една потенциална мрежа от европейски модни съвети, институти, инкубатори и клъстери. Бяха дефинирани общи предизвикателства, амбиции и ключови етапи.

Участниците в срещата за създаване на Европейски моден алианс

„Съюзите са трудни именно защото в тях няма „шеф“. Те са партньорство. И партньорите са равни по определение. Човек не може да дава заповеди на партньор.“

Питър Ф. Дракър

Европейският моден алианс е силен глас, който се застъпва за и ускорява прехода на европейската мода към по-устойчиво, иновативно, приобщаващо и творческо бъдеще.

По повод участието си в срещата Силвия Кабаиванова сподели: „За мен беше чест и отговорност да бъда единствен представител от България. От повече от 20 години подкрепям българската мода и вярвам, че с участието на Българска модна асоциация в този алианс ще има все повече възможности за популяризирането и на европейския и световния моден подиум.“

Силвия Кабаиванова, Председател на Българска модна асоциация

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *