• пт. мар. 29th, 2024

СМЕЛО, ОРИГИНАЛНО И УНИКАЛНО!
ХОРЪР КОМЕДИЯТА РЕНФИЙЛД С НИКЪЛЪС КЕЙДЖ
ОТ ТОЗИ ПЕТЪК В КИНАТА

ByПетър Ангелов

апр. 16, 2023

От този петък, 14 април, само в кината ни очаква нещо смело, нещо оригинално и нещо уникално. Това са определенията, които изникват в главата на емблематичния носител на „Оскар“ Никълъс Кейдж, когато за първи път прочита сценария на хорър комедията Ренфийлд. В нея виртуозният майстор на нетипичните превъплъщения влиза в ролята на иконичния Дракула, а редом до него застава звездата от Лудия Макс: Пътят на яростта и Менюто Никълъс Холт, който се превъплъщава в слугата на безсмъртния граф – Ренфийлд. Филмът ни разкрива, че злото не може да придобие пълната си мощ и да ни владее без ние самите да му помогнем и придава съвсем ново значение на израза „токсична връзка“.

В специално видео зад кадър Никълъс Кейдж и Никълъс Холт, в компанията на част от останалите актьори в Ренфийлд – Акуафина, Бен Шуорц, Ейдриън Мартинес – и изпълнителния продуцент и създател на феномена Живите мъртви Робърт Къркман, споделят непосредствените си впечатления от историята и работата си по продукцията, обещавайки ни филм с голямо сърце, който по забележителен начин комбинира хумор, ужаси, драма и не на последно място, впечатляващ екшън, които гарантират на зрителите наистина неповторимо и различно изживяване пред големия екран.

В Ренфийлд верният слуга на Дракула е принуден да набавя плячка на господаря си и да изпълнява всяка негова прищявка, независимо колко ужасяваща и унизителна е тя. Но сега, след векове на емоционално и физическо потисничество, Ренфийлд отново жадува за нормален живот и най-накрая е готов да го потърси извън сянката на безсмъртния граф. Нещата обаче не са толкова прости – самó по себе си е трудно човек да сложи край на подобна тежка зависимост, каквато споделят двамата, а и е практически невъзможно да кажеш „не!“ на Принца на мрака. Все пак става дума за нещо повече от обикновен нарцисист. На всичкото отгоре съвременният свят крие и други опасности…

Режисьор на Ренфийлд е Крис Маккей (The Tomorrow War, Lego Филмът: Батман), а сценарият е дело на Райън Ридли (Рик и Морти), по оригинална идея на създателя на Живите мъртви Робърт Къркман. В ролите са Никълъс Холт, Никълъс Кейдж, Акуафина, Бен Шуорц, Ейдриън Мартинес и др.

Ренфийлд и Дракула сервират по-различното киноменю от 14 април само в кината.

 

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *