• чт. мар. 28th, 2024

Съвети от салон Магама: Как да спасим косата си от изгаряне (СНИМКИ)

ByПетър Ангелов

дек. 1, 2021

Една жена е вихър от емоции и ситуации в своето ежедневие!

Настроенията може да се сменят точно както с дистанционното сменяте каналите и гледате комедия и за секунди се хвърляте в романтична драма или смразяваща тишина! Често дамите действат така и спрямо цвета на косата си! Днес искат да са червенокоси, утре тъмен шоколад, а след това само за няколко часа искат да са платинено руса блондинка!

Такива резки промени ,следвайки съветите на специалистите от салон Магама, не са препоръчителни. Това може да доведе до увреждане на косъма, косата ви да стане по-крехка и чуплива! Силното изсветляване на цвета крие своите опасности, особенно ако не се работи професионално. Изсветляващите продукти, колкото и щадящи да са, неминуемо оставят своя отпечатък върху състоянието на косата. Ако тези процедури се повтарят твърде често, то наистина може да се достигне до напълно разрушаване на косъма и така лека по лека да загубите блясъка и виталността на вашата коса!

Най-добрият вариант е леко потъмняване или посветляване на косата, което може да постигнете не с боядисване, а с поставянето на кичури или треси за удължаване на коса.

Кичурите ви дават възможността да направите перфектна преливка към желан от вас цвят. Благодарение на кератиновите свръзки здравината на вашата естествена коса се запазва, а вие имате разкошен нов цвят на косата без да я боядисвате!

Поставянето на треси също е много добър вариант, за запазване на вашата естествена коса! Може да опитате нова дължина и цвят без дори да се налага забъркването на няколко бои! Тресите се разпределят по най-добрия начин, за да се получи най-добрата преливка на цвета!

Дори и най-смелите ви желания за цвят може да постигнете с удължения за коса!

Едно от най-големите предизвикателства е да бъдете с бретон или не! Чуденето е голямо, и ако все пак не искате да отрежете естествената си коса, винаги може да поставите няколко стикера, които да подстрижете за бретон! Дори и да не се възприемете с новата си визия те веднага могат да бъдат премахнати, а вие да сте си отново с дълга коса!

Следвайте няколко прости правила при смяната на цвета на вашата коса!

Нека новият ви цвят да бъде с 1-2 тона по-тъмен или по-светът от този, който сте в момента!

Ако искате сериозна промяна на цвета в посока посветляване, то винаги се съобразявайте първо със моментното състояние на вашата коса. Ако тя е  твърде крехка, то това не предполага сериозно химическо третиране. Изберете по-щадящ метод като поставяне на кератиново кичури.

Ако сте със светъл тон и искате потъмняване на цвета, то помислете добре преди да предприемете подобно действие! Всяко потъмняване на косата с боя ви отдалечава с няколко месеца към последващо изсветляване!

Ние от салон Магама сме до вас във всяка стъпка от вашата красива трансформация!

Запишете си час на 0898777740 или 070090074

magama.org

magama-shop.com

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *