• пт. мар. 29th, 2024

Ударна премиера и бляскаво афтърпарти за „Сънят на Пилат“

ByПетър Ангелов

окт. 20, 2021

Преди броени часове се състоя премиерата на „Сънят на Пилат“ – танцовата мистерия по музика на Стефан Димитров. Събитието се състоя при спазване на всички противоепидемични мерки.

Зала 1 на НДК бе огласена от бурните аплодисменти на посетителите на „Сънят на Пилат“. Именно те признават, че в балетното изкуство има някаква магия и са останали приятно изненадани от пиесата. Виртуозните изпълнения на балетните артисти от балетната трупа на старозагорската опера. Настроението ескалираше с всяка следваща картина, а емоциите на посетителите се меняха от възхищение до притихнал възторг.

Творческият екип в лицето на композитора Стефан Димитров, хореографа Василий Медведев, диригентът  Владимир Бошнаков, художника Павол Юраш, хормайстора Младен Станев, получи своята най-висока оценка за необикновения танцов спектакъл. Артистичният директор на балета на държавна опера – Стара Загора, примабалерината Силвия Томова изправиха на крака зрителите, които изразиха своето горещо признание за нейния изключителен принос за високото ниво на блестящата балетна трупа. 

Публиката не позволяваше на артистите да докоснат сцената, а в знак на благодарност, бе изпълнена новата песен на Стефан Димитров, написана специално за“Сънят на Пилат“ от Ина Андреева и Марин Русинов – солисти на старозагорската опера.

В денят на премиерата на „Сънят на Пилат“, ударен старт бе даден от литературен клуб „Перото“, в който журналисти, приятели и познати де събраха да поздравят Стефан Димитров. Поздравления получиха и хореографа Василий Медведев, директора на старозагорската опера Огнян Драганов и примабалерината Силвия Томова. 

Афтърпартито бе организирано от основният спонсор, а локацията бе „Black and White Piano Lounge“, който се намира в Palms Merkur Royal, който е част от Гранд Хотел Милениум.

Премиерата на танцовата мистерия се реализира от Старозагорската опера, Фондация „Ценности” и Палмс Мюзик с подкрепата на Министерството на културата, Столична община и Община Стара Загора.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *