• вт. апр. 16th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Carl Cox, Charlotte de Witte, Nina Kraviz и Ofenbach ще водят Предаването на живо на Exit Festival

ByПетър Ангелов

авг. 28, 2020

Life Stream обединява впечатляващ списък от световни и регионални артисти, чиито ексклузивни изпълнения ще привлекат вниманието на цялата планета към проект, реализиран от EXIT в сътрудничество със Световната продоволствена програма на ООН, най-голямата хуманитарна организация в света!
От 3 до 6 септември в известната mts Dance Arena, която ще бъде разположена на хълма, близо до първоначалното си място, за първи и последен път за това изключително събитие. Съставът ще бъде воден от ключови изпълнители на световната електронна сцена, на живо зад пултовете Charlotte de Witte и Ben Klock, и онлайн, чрез специален екран, Carl Cox, Nina Kraviz и Paul Van Dyk! Заедно с тях в крепостта идват Marcel Dettmann, DJ Tennis, Satori live на живо, хитмейкъри Ofenbach, Burak Yeter, Mahmut Orhan и изгряващата звезда Ece Ekren! Специално място в състава и на сцената на Dance Arena ще бъде запазено за изключителния талант на регионалните електронни гросмайстори – Marko Nastić, Lag, Ilija Đoković, Coeus, Space Motion и After Affair в специален сет гръб в гръб с Kristijan Molnar. Life Stream ще бъде достъпен онлайн за милиони зрители от цял свят, както и за ограничен брой посетители в крепостта Петроварадин. По време на изпълненията на артистите ще се излъчват видео материали и съобщения, които ще са насочени към темите за опазване на околната среда и кризата на глад, а в допълнение към музикалния фестивал се подготвя и международен панел, който да обсъжда тези въпроси.

Видео:

Този септември Life Stream навлиза в новата си фаза на действие, като започва партньорство със Световната продоволствена програма и реализацията на четиридневен фестивал. Проектът стартирал миналата година заедно с Green R: Evolution е най-голямото екологично начинание на EXIT до момента. Чрез партньорството си с най-голямата хуманитарна организация в света Life Stream цели да разшири обхвата си, като подчертава две важни цели, прекратяване на глада и изграждане на устойчивост на общностите към изменението на климата. Имайки предвид, че пандемията ще доведе 270 милиона души в състояние на силен глад преди края на 2020 г., увеличение с 80 процента в сравнение с предходната година, последствията ще бъдат най-тежки за онези, които вече са уязвими. 
Carl Cox, Nina Kraviz и Paul Van Dyk имаха фантастична реакция за събитието и въпреки че не могат да дойдат лично в крепостта, те ще доставят специално подготвени ексклузивни сетове, които ще бъдат съчетани със сцената на Dance Arena. 

След като през миналата година тя създаде нереална атмосфера на фестивала EXIT, героинята от новото време Charlotte de Witte се завръща в крепостта Петроварадин, където ще изпълнява на живо от mts Dance Arena като част от проекта Life Stream. Холандският продуцент Satori, известен с уникалните си изпълнения, които извеждат публиката в транс, ще отговаря за вълшебната атмосфера, както и DJ Tennis, който винаги показва способността си да създава интимна атмосфера на събития от всякакъв тип. Към него ще се присъедини Ben Klock, един от жителите на Бергейн и ключова част от берлинското техно движение, а Marcel Dettmann наричан един от най-влиятелните привърженици на съвременното техно.

Създателят на световния мегахит „Feel“ Mahmut Orhan ще усили ефекта на Life Stream с музиката си и ще завърти някои от най-големите радио хитове, които завладяха световните класации преди няколко години. Неговата свежа комбинация от deep house и groovy indie dance музика е пристрастяваща и представлява културните корени на Mahmut! Mts Dance Arena също ще посрещне френския дует Ofenbach, чиито танцови хитове, базирани на рокабили музика, успяват постоянно да задържат позициите си в радиостанциите, точно като тези, подписани от Burak Yeter, една от най-големите сензации на клубната сцена в последните няколко години, чийто главен хитов сингъл “Tuesday” има над 500 милиона гледания в YouTube. Ece Ekren, изгряваща звезда, често сравнявана със своя съгражданин Mahmut Orhan поради звука на екзотичния хаус , също ще се присъедини към силния състав, внасяйки енергията на клубовете в Истанбул.

Фестивалът EXIT е създаден през 2000 г. в университетския парк като студентско движение за борба за мир и свобода, както в Сърбия, така и на Балканите. През последните 20 години той прерасна в един от най-изтъкнатите музикални фестивали в света, като донесе в Нови Сад, родния му град, две спечелени титли за най-добър европейски фестивали (Best European Festival), спечелени за 2013 и 2017 г. Фестивалът се организира в един от най-големите средновековни крепости в Европа. Социалната отговорност остава един от основните аспекти на фестивала чрез работата на фондация EXIT, чиято социална активност е насочена към младежкото развитие и насърчаване на мира, креативната индустрия, опазването на околната среда и брандирането на дестинации.

Световната продоволствена програма (WFP) на Организацията на обединените нации е най-голямата хуманитарна организация в света, спасяваща живота в извънредни ситуации, изграждайки просперитет и подкрепяйки устойчивото бъдеще за хората, възстановяващи се от конфликти, бедствия и въздействието на климатичните промени. През 2019 г. WFP подпомогна близо 100 милиона души в над 80 страни. WFP не само осигурява хранителна помощ на общности, засегнати от бедствия, свързани с климата, но също така им помага да станат по-издръжливи на екстремни метеорологични събития. В светлината на настоящата ситуация, WFP 

направи спешен апел за 4,9 милиарда щатски долара, което ще й позволи да предостави хранителна помощ на 138 милиона уязвими хора преди края на годината. Това би било и най-голямата мобилизация в цялата история на организацията.

EXIT. Там, където хедонизмът среща активизма.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *