• пт. май 3rd, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Започва Пампорово Байк Фест

ByПетър Ангелов

юли 30, 2022

Родопския ни курорт приема голямо международно състезание през уикенда

Над 150 състезатели от България и Европа се събират в Пампорово, за да се включат в 8-мото поредно издание на едно от най-големите събития в планинското колоездене в страната ни и района – Пампорово Байк Фест, който ще се проведе между 29 и 31 юли в курорта!
По време на събитието тази година ще се проведат международно състезание от най-високия клас 1 на Международния колоездачен съюз, носещо точки за световната ранглиста, първи кръг от Българските Даунхил Серии и четвърти кръг от Детските Байк Серии.

В атрактивната надпревара ще се включат някои от най-добрите родни колоездачи от цялата страна, както и представители на Италия, Франция, Гърция, Румъния и Великобритания.

Домакин на събитието е Велопарк Пампорово, който и тази година е водеща байк дестинация, не само в България, но и в региона и се радва на засилен интерес и много посетители. Надпреварата ще се проведе по трасетата за спускане „Стената“ за детското състезание и „Чък Норис“ за големите, а останалите трасета в парка ще бъдат отворени и ще могат да се ползват от всички желаещи колоездачи.

Във финалната зона на плац Студенец, през целия уикенд ще има музика и различни активности, като част от събитието. Пампорово Байк Фест 2022 се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Ред Бул България, хотел Перелик, Допелхерц, Skulls & Forks, магазини Стената и др.

Всяко от състезателните трасетата е много технично, с дължина от около 2 км и включващо множество препятствия, като стръмни участъци, корени, камъни, скални падове, големи скокове и други естествени и изкуствено оформени елементи.
Днес започват тренировките, в събота ще се проведе детското състезание, а в неделя ще бъде състезанието за големите. Надпреварата е изключително зрелищна и може да се наблюдава свободно покрай трасетата от гостите на курорта, а организаторите приканват всички да заповядат на място, за да подкрепят участниците и да се заредят с адреналин и силни емоции.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *