• чт. мар. 28th, 2024

ANICON завладя публиката от всички възрастови групи

ByПетър Ангелов

ное. 22, 2022

Най-новото Аниме събитие в България „ANICON“, което се проведе на 12-ти и 13-ти ноември в  зала Витоша на Интер Експо Център, София привлече многобройна публика която не е типична за този вид Аниме конвенции.  

Освен традиционното съдържание на Косплей шоу в което талантливите участници показват свои ръчно изработени и тематични костюми на любими персонажи от японските анимационни сериали в солови и групови изпълнения пред жури и многобройни кей-поп танцови изпълнения в втория ден, публиката беше привлечена от междукултурното разнообразие което добави организаторката на събитието Албена Джоунс.

Нейната организация Албена Интернашънъл се профилира в организирането на международни, междукултурни и тематични събития в страната. ANICON започнало като менторска инициатива обучаваща група тийнейджъри Аниме фенове, как да организират мероприятия, в последствие ANICON прераства в масово събитие въплъщаващо тяхното хоби и между културната дейност на Албена.

Елементи свързани с японските модни тенденции и култура привлякоха и родителите на тийнейджърите и младите хора от които обичайно посещават подобни събития. На сцената бе показана богата и разнообразна кимоно колекция, която след това бе изложена за продажба. Сред интересните изяви по време на ANICON публиката имаше възможността да види модно ревю на младият дизайнер Георги Петров с женска и мъжка модна линия вдъхновена от Япония.

Посетителите се включиха в пиене на чай след демонстрация на чаена церемония и традиционни японски уъркшопове по Оригами, Калиграфия, Омамори и Хайку, като тази инициатива успя да събере дарения от 250 лв за каузата – спасените кучета в Троян.
Партньор на събитието беше Honest Cospaly, спонсори бяха Chatime, Пекарна Прованс и вода ЛЕДИНА.

В резултат на успешното провеждане на ANICON 2022 събитието ще се състои отново през ноември 2023 година с нови и интересни за всички прояви.
 

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *