• чт. мар. 28th, 2024

Денис Никифоров: Нека през 2021 година бъдем по-добри

ByПетър Ангелов

дек. 31, 2020

В последния ден от 2020 година ви срещаме с Денис Никифоров, който e журналист и актьор. Изборът ни за това интервю не е случаен, защото искаме да изпратим 2020 година позитивно и да посрещнем новата с надежда за по-добри дни. Избрахме за наш събеседник Денис, защото е един от най-позитивните хора, които познаваме. По време на интервюто той сподели, че през 2020 година се е научил да поставя граници.

Денис, каква е твоята равносметка за 2020 година?

– Знаеш, че не обичам да правя равносметки, защото всяка година е изпълнена с много различни моменти. Различните ситуации са напълно нормални, въпроса е как се справяме с трудностите, успехите, страховете, тревогите и всичко, което ни поднася живота.

Как реагира при появата на първите случаи на КОВИД-19 в България?

– На 12 март отпразнувах рождения си ден с приятели и на следващия ден затвориха всичко. Честно да ти кажа не се поддадох на никакъв страх или паника, защото във времето, в което работех като журналист се интересувах много от медицина и смея да твърдя, че през годините съм интервюирал най-добрите медици в страната като съм получавал и отличия за мои журналистически материали свързани със здравето ни. През всичките тези месеци спазвам всички мерки и препоръки, но въпреки това с първите случаи на вируса получавах критика от приятели, че се разхождам по планините. Тогава се налагаше да обяснявам, че вирусът не е в природата, а в затворените пространства, където се струпват много хора. За една година написах три анализа по темата за КОВИД-19, които може да прочетат Вашите читатели в сайта ми ДИКТОФОН МЕДИЯ, а в началото на 2021 г. – ще могат да прочетат съвместен анализ с мой приятел, който е свързан с фалшивите новини за вируса и ваксините. Моят съвет към всички, които четат това интервю е да вярват на достоверна информация, да не се поддават на спекулации, да спазват мерките, да бъдат отговорни и да се ваксинират, защото само ваксината може да ни помогне да преборим пандемията.

Как преминава един твой ден?

Динамично. Ежедневието ми е изпълнено с много динамика, лек хаос, който от своя страна води до нормално напрежение и стрес. Всичкото това е свързано с професията, която съм си избрал и съм благодарен, че нямам време, в което да скучая. Има дни, в които спя по няколко часа. Не мога да си представя ден без комуникация, кафе или пък да помогна на някой. Обичам да виждам щастливи и усмихнати хора.

Кой е най-големия ти успех през тази година?

Не обичам да анализирам успехите, а и няма как да бъдат премерени успехите на кантар. Доволен съм от себе си и от всичко, което постигнах през тази година. За огромно съжаление не намерих много време за почивка. През тази година бях изправен пред много предизвикателства, които от своя страна доведоха до успехи. През 2020 година:

  • Бях напълно отдаден на работата си като ПР.
  • Създадох свой личен сайт – ДИКТОФОН МЕДИЯ.
  • Беше необходимо театъра да премине онлайн.
  • Участвах в интересни проекти.
  • Научих се да тренирам вкъщи.
  • Получих интересни роли в реклами и филми.
  • Пътувах, обичах и бях заобиколен от страхотни хора.

Кое е нещото, с което се гордееш?

– Научих се да поставям граници. Дадох си сметка, че можем да разчитаме предимно на себе си и е необходимо да поставяме граници както към най-близките, така и към по-далечните ни хора.

Как успяваш да бъдеш изпълнен толкова много позитивна енергия?

Най-напред това е начин на мислене. Не търся оправдания, а имам своята мотивация да постигна целите, които съм си поставил. От 10 години практикувам древната енергийна система Рейки. Този метод помага както на мен, така и на близките ми.

Разочарова ли те нещо?

– Научих се да нямам очаквания и да приемам разочарованията като уроци. През тази година достигнах до извода, че всяко едно нещо, което ни се случва си има конкретна причина. Някои хора идват в живота ни – представят ни своята си роля и след това – изчезват. Така, че няма случайни неща. Въпроса е да бъдем добри, открити, честни, справедливи и директни, за да привлечем само позитивни неща в живота си.

Какво е посланието ти към нашите читатели?

– Да бъдат себе си, да създадат списък с цели и да го следват. Нека през новата 2021 година бъдем здрави и отговорни!

Последвай Денис Никифоров навсякъде:

Instagram профил

Facebook страница

Уебсайт „Диктофон Медия“

Facebook страница на „Диктофон Медия“

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *