• ср. май 1st, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Джордан: Както е тръгнало, с Емануела може да издадем дуетен албум (ИНТЕРВЮ)

ByПетър Ангелов

сеп. 14, 2020

Джордан е безспорно един от най-талангливите изпълнители в България. В репертоара си, той има както прочуествени балади, така и изключително бързи и динамични парчета. Какво сподели талантливият изпълнител на фирма “Пайнер” и ефира на телевизия “Планета”, прочетете в следващите редове.

Петър Ангелов: Джордан, здравей. Първо искам да те поздравя за най-новата ти песен “Мерцедес”. Лично на мен ми е любимо парчето. Разкажи ми, как се роди идеята за проекта?

Джордан: Песента всъщност не е нова за мен, имах я като проект още през миналата година. Бях записал демото още през 2019-та и то си постоя при мен до сега, но още след смекчаването на мерките в началото на годината – я записах доста бързо. За текста се доверих на Росен Димитров, а за видеото на Люси Иларионов. Специални благодарности и на страхотната Палома, която се включи в клипа. Радвам се, че с “Мерцедес” постигнах ефекта, който търсех – а именно хората да “избухват” на песента.

Петър Ангелов: Как изкара лятото? Успя ли да си починеш?

Джордан: Свикнали сме, че лятото си е както и за почивка, така и за работа, особенно при нас изпълнителите. Предвид това което ни изненада и ни заобиколи, не само аз, а и голяма част от хората си почивахме още от началото на пролетта. Ако трябва да съм конкретен – да починах си, прекарах необходимото време сам със себе си и именно в това време успях да помисля над много неща.

Петър Ангелов: Преди дни, представи кавър версия на твоят сръбски колега Емир Джулович “Мерлин”. Много твой колеги те поздравиха, сред които и самият Емир.. Очакваше ли такъв успех?

Джордан: Първо искам да кажа, че отдавна следя Емир и творчеството му. Харесвам разчупеният му начин на пеене и присъствие. Всъщност “Merlin” е една от песните, която ми е любима. Реших да я изпея, не само защото я обожавам, а защото и моята публика харесва балади. Радвам се, че песента достигна до много българи, които я споделяха в социалните мрежи, пишеха ми постоянно съобщения. Не мога да скрия, че истинско щастие беше и съобщение от Емир в което той ме поздрави.

Петър Ангелов: В профила ти в Instagram, разпали въображението на меломаните, с един пост в който се допита до тях, кой да бъде следващият ти дует партньор. Кои бяха най-честите предположения?

Джордан: Под поста и в Иннстаграм и във Фейсбук,присъстваха стотици коментари в които буквално фигурираха всички мои колеги. Като цяло обаче всеки втори коментар беше или Емануела или Преслава. Две колежки, които обожавам. На кой се спрях обаче, ще разберете много скоро.

Петър Ангелов: Знаеш, че с Емануела сте невероятен тандем и феновете искат да чуят нещо съвместно от вас отново.. Имате ли такива намерения?

Джордан: С Емануела сме като съвременните Мая и Магапаса (смее се). С нея може би си пасваме зодиакално – хаха. Шегувам се. Истината е, че приятелството ни е толкова старо и красиво, пожелавам такова на всеки. Когато с един човек сте на първо място истински приятели, съвместната ви работа е само удоволствие. С нея се разбираме без думи. Ние усещаме кое парче е наше докато го чуем, текст – докато го видим и знаеш ли кое е най-интересното – никога не сме на различни мнения. А относно работата и бъдещите ни проекти – така като сме тръгнали можем скоро и дуетен албум да издадем.

Петър Ангелов: Беше забавил темпото си на продукция, на какво се дължеше факта?

Джордан: Всъщност се получи една пауза, но тя не беше само при мен, всички колеги си дадохме почивка. Музиката никога няма да избяга от мен, това е нещото, което правя в живота си с най-голямо удоволствие. След тази почивка съм зареден с нови сили да работя и да радвам почитателите си.

Петър Ангелов: Събра доста парчета в “Пайнер”, не е ли време да ги събереш в албум?

Джордан: Така е, събрах не малко парчета. Всъщност и аз мисля в тази насока, да ги събера и селектирам в албум. Преди това обаче има няколко неща, които искам да направя откъм проекти, след което да работим върху албум.

Петър Ангелов: Каква беше 2020-та година за теб?

Джордан: Очакванията ми за тази година, бяха коренно различни. Очаквах по-ползотворна и успешна година, за жалост обаче целият свят бе подложен на изпитание, което ние сами не можем да прескочим. Искрено обаче се надявам, че ни чакат по-добри времена, с променени хора и мислене.

Петър Ангелов: На какво те научи самоизолацията в началото на годината?

Джордан: Изолацията ме научи най-вече на това, че никой не знае какво го очаква в утрешният ден. Припомних си, че времето, което имаме на този свят не трябва да бъде време пропиляно в бързане и черно ежедневие, а трябва да обръщаме време на близките си, приятелите и да се пазим и благодарим за това, което имаме.

Петър Ангелов: Притесняваш ли се от евентуално повторно затваряне на държавата?

Джордан: Разбира се, че се притеснявам, имайки на предвид, че в България на никой не му е помогнато финансово ако щеш, с нищо, за времето в което е стоял вкъщи и не е имал възможност да изкарва пари. Сметките на хората си текат, а същевременно – няма от къде да си ги платиш. Надявам се да не се случва отново, защото аз искрено съчувствам на целият народ, за времето в което сме изправени.

Петър Ангелов: Би ли записал дует с балканска звезда?

Джордан: Да, естествено, факта, че записах кавър на сръбска песен – сам по себе си говори, че бих. Дори не само бих, а бих се радвал. Харесвам много балкански изпълнители.

Петър Ангелов: Заето ли е сърцето на Джордан?

Джордан: Сърцето ми е свободно. До сега не съм чуватвал липсата на човек до себе си, може би защото любовта на публиката винаги ми е пълнила сърцето, но е време опреледно да се позамисля ..

Петър Ангелов: Коя е любимата ти твоя песен?

Джордан: Аз харесвам всичките си песни, всяка от тях носи своята емоция и своята история. Бих казал, че имам сантимент към една точно определена, а именно “Ангелите плачат” , която изпях с Десислава.

Петър Ангелов: Благодаря ти за страхотното интервю! Бъди здрав и много успешен. Какво ще пожелаеш на читателите ни, а и на самият теб?

Джордан: На теб, на мен, на читателите ти и изобщо на всички българи пожелавам здраве. Пожелавам да минем леко през трудностите, които ни заобикалят в момента и от тук натам да заживеем в по-спокойно и красиво време. Естествено и да не забравяме да слушаме хубава музика.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *