• чт. апр. 25th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Елис от Estethica: Един щастлив пациент се превръща в лицето на клиниката! (ИНТЕРВЮ)

ByПетър Ангелов

май 9, 2023

Днешното ми интервю е с една прекрасна млада, красива и амбициозна дама, която е част от екипа на най-предпочитаната клиника в Турция, а именно Estethica. Нейното име е Елис и определено ще ви впечатли с професионализма и положителната енергия, която носи. Все повече дами и господа прибягват до услугите на клиниката, а след престоя си там остават повече от доволни и препоръчват на близките и приятелите си да я посетят. Какво сподели тя за работата си в Estethica и ако желаете да научите повече за нея, четете в следващите редове.

Здравей, Елис. Първо искам да ти благодаря за това, че прие поканата ми за интервю. Кажи ми как си и къде те хващам?

– Здравей! Първо, изключително ми е драго, че имам възможност да се докосна до твоя професионализъм и сърдечно благодаря за поканата и възможността, която ти предостави на своите читатели да се докоснат от първо лице до нас. При нас е работно. Както и ти сам знаеш, стараем се да бъдем максимално активни и експедитивни в контакта с пациентите в предоперативния и следоперативен период. Хващаш ме в подготовка за поредната операция.

Неотдавна бяха едни от най-дългоочакваните празници Велинден?  Разкажи ми, как и къде ги прекара? 

– Където и да сме, Великден за нас е свързан с дома, с уханието на козунака, с ръчно боядисаните яйца, в сплотена и топла пролетна атмосфера. Ние обаче в същото време си бяхме и на работа, тъй като дори по Великден имахме пациенти, които оползотвориха празниците, за да се подложат на разкрасителни процедури. Празхувахме и с тях в клиниката.

Ти си част от екипа на една от най-предпочитаните клиники в Турция, а именно Estethica. Разкажи ми за това, как се случиха нещата за да започнеш работа при тях?

– Историята започна преди 9 години, когато ме потърсиха от човешки ресурси с предложение за работа в престижна клиника като ръководител отдел на чуждестранните пациенти. Тогава все още нямаше активен пазар на пластичната хирургия от България за Турция. Единични лекарски посещения, прегледи и всеки пациент се организира самостоятелно щом дойде ред за процедурата. Съществената раззлика, която въведохме на пазара на пластичната хирургия в България беше да изградим цялостна организационна система, която да започва от първата комуникация на пациента с представител на клиниката на български, до цялостната организация на посрещане, трансфери, хотелски престой и пост оперативни прегледи. Основното, което имахме за цел беше да дадем право и избор на пациентите, които не се бяха докосвали до иноватините медицински техники в Турция, да се оперират в чужбина,  в комбинация с подкрепа на собствения им език, тоест без да се притесняват от езикова бариера, посрещане с тичпично турското гостоприемство и професионализма на лекарите. Комбинирахме най – важните аспекти от чисто културен и медицински подход.

Много хора от България избират Estethica заради екипът от професионалисти, с които клиниката разполага. Разкажи ми малко повече за тях.

– Основното, което мога да кажа за лекарите в клиниката е, че са изключителни професионалисти в областта на пластичната хирургия, като повечето от тях работят при нас вече с години. Резултатите говорят сами по себе си, разбира се. Може би би било най – добре да чуеш от пациентите им. Често ми задават въпроса защо лекарите ни са млади и имат ли достатъчно опит в областта и отговорът ми е винаги същият – искрено смятам, че лекари, които първо специализират в чужбина, посещават редовно международни семинари, обучения, разучават новите технолоии и апаратура в пластичната хирургия и второ – оперират всеки ден и то различни по естество операции имат много повече опит от лекари, които имат академично минало, но пък оперират в пъти по – малко пациенти. Все пак опитът идва не само с годините, а най – вече с постоянната работа. 

Освен екипът, пациентите и клиенти на Estethica споделят за топлото отношение и грижи към всеки един от тях. Нещо повече, това е и причината, която играе ключова роля в това, да препоръчат клиниката на семесйтво, близки и приятели. Сподели ми, с какви чувства идват и си тръгват хората след посещение в клиниката?

– В интерес на истината съм на мнение, че един щастлив пациент е лицето на клиниката, той е нашата най – добра реклама и фактът, че повечето ни пациенти получават номерата на българскоговорящия отдел от свои близки и приятели е доказателството, което ни кара да вървим напред. Тук искам да ти споделя и нещо много лично : ние наистина се радваме да чуваме българска реч в клиниката, радваме се да се докоснем до тези хора, които идват от нашите родни места, носят ни нашата си идентичност, смеем се на едни шеги, слушаме си песни преди операциите. Всъщност колкото ние обгрижваме тях, толкова и те ни радват със своето присъствие, със своето доверие, с избора си. Няма как да разочароваш тази хора. Та те са си наши! Стараем се много да напуснат клиниката щастливи, да ни споменават с добро и да кажат ето там идете, там ще ви посрещнат по нашенски.

Редица популярни лица с хиляди последователи в социалните мрежи се доверяват на Estethica за да изглеждат по най-добрият начин. Кажи ми обаче, те знаят ли точно какво искат или се доверяват на преценката на екипа на клиниката?

– Всичко зависи от конкретния казус, от очакванията на пациента, от това дали има вече претърпени процедури, от преценката на лекаря. В крайна смекта решението на подлагане на една пластична операция е консенсус между лекаря и очакванията на пациента и какво позволява неговата анатомия.

Докато сме още на темата.. Предполагам много хора идват за някаква интервенция, която за съжаление не би им стояла добре и не е за тяхната фигура или лице. Кажи ми, колко важна е консултацията?

– Една много любима моя тема. Благодатя ти, че се докосна до нея. Всеки един пациент има своя анатомия, телосложение, аура дори, които колкото ида желаем няма как да бъдат като на приятелка или на известна личност. Било то поради факта, че чисто медицински това не би било допустимо ( примерно така наречените барби носове не стоят добре на всички) или било то чисто поради здравословни съображения, които биха създали дикомфорт или усложнения на пациента занапред. В тези случаи доверието в лекар и неговия професионализъм е примордилано при вземането на окончателно решение. Знайте, че лекарите също искат да се доближат максимално до очаквания от вас ефект, доколкото могат ще го направят.

Нека споменем за всички читатели, че през месец Май, хотел Sense в град София ще бъде домакин за консултации с доктор Асия . Датите са 12 и 13 .Какво могат да очакват всички желаещи за консултация и как могат да се запишат?

Консултациите на живо да винаги една чудесна възможност за всички пациенти да се запознаят с лекаря и екипа, да зададат въпросите, които ги вълнуват и вече след операция да дойдат на контролен преглед. Могат да се запишат диретно на инстаграм страницата на клиниката на estethica.bg. Винаги ги посрещаме с нетърпение!

Разкажи ми, какви бяха изминалите 3 години за клиника Estethica. Как повлия пандемията на работният процес?

Позволи ми да ти споделя, че обратно на очакванията за пандемична обстановка пациентите продължиха да пътуват, за да се оперират без да има абсолютно никакви рестрикции. Клиниката си работи нормално, смят да твърдя дажо повече от натоварено ни беше. Според моето виждане просто пациентите решиха да оползотворят възможността за отдавна планирани процедури, за които са нямали време дотогава, за да могат да ги осъществят. За пациентите на пластичната хирургия това беше една добра алтернатива.

А как се отрази пандемията на теб?

– За мое огромно удоволствие, нашият работен процес не спря. Тъй като аз съм един много контактен, социален човек, за мен да бъда пред компютъра сама в къщи би било немислимо. Просто характер. Работихме си, посрещахме се, изпращахме се. Прегръщахме се през маските.  И така.

Тук е момента да спомена, че освен невероятен професионалист, отскоро си и майка на красиво момченце на име Жан Алек. Как успяваш да съчетаеш личният и професионалният си живот и да даваш най-доброто от себе си?

– Не смятам, че успявам да давам най – доброто от себе си наистина. Човек винаги си задава въпроса дали направих достатъчно, дали можеше повече, успях ли да балансирам нещата, добра майка ли съм. Стандартните неща. И после си казвам, ако не бях добра майка и ако не ценях толкова професията си, която за мен е призвание, изобщо нямаше да си задавам тези въпроси. Щом търсим отговори значи търсим напредък. И това е мотивацията.

Кажи ми, колко важна за теб е любовта? Любовта към човека до теб и любовта към професията.

– Любовта към всичко – първо към себе си, към собствената си личност, към околните, към заобикалящата ни среда, към професията – е двигател за мен. Да обичаш е едностранно, не означава, че ще те обичат в замяна. Затова и човек се учи да обича.

Как минава един твой ден?

– В клиниката, с пациенти. Вече и три дена с Жан в къщи.

Какви цели си постави за 2023 година?

– Честно да ти кажа не обичам да си поставям цели. Предпочитам да се радвам на всяко едно постижение, колкото и малко да е то, стига да ни удовлетворява и да бъде градивно.

Коя за теб е мечтаната дестинация?

– Ще ти прозвучи банално, но за мен най – обичана, винаги желана, винаги търсена дестинация е България. Когато си далеч толкова време изпитваш един различен вид копнеж към дома. Така или иначе другите си ходят по Малдивите, аз им се радвам по снимки.

Ако можеше да върнеш времето назад, би ли променила нещо?

– Решенията ни ни доведоха до тук. Колкото и грешни да изглеждат на пръв поглед, ако сме доволни от крайния резултат – аз съм благодарна.

Елис, много ти благода за страхотното интервю. Ти си невероятен човек и се надявам читателите ни да са успели да се докоснат до теб така, както аз успях. Какво си пожелаваш ти самата и какво ще пожелаеш на нашите читатели?

– Първо на теб пожелавам да си винаги толкова сърдечен, толкова прецизен, толкова организиран. Изключително ми беше приятно да общувам с теб, да имаме възможността да контактуваме. На всички читатели и на себе си – да бъдат здрави. Защото красотата е здраве! Аз ти благодаря!

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *