• пн. юни 17th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

ПЕВИЦАТА СТЕЛИЯНА ХРИСТОВА ПРАЗНУВА РОЖДЕН ДЕН

ByПетър Ангелов

юли 30, 2020

Днес рожден ден празнува първата победителката в „Гласът на България“ – певицата Стелияна Христова!

След финала на най-гледаното музикално риалити у нас, гласовитата изпълнителка безспорно успя да се превърне в любимка на цяла България, както и в един от най-успешните и развиващи се финалисти в шоуто. В последните няколко години, Стелияна се наложи и като една от най-търсените и ангажирани клубни певици в страната. В момента е в ход нейното второ национално турне, което в рамките на годината ще премине през над десет български града.

На сцената Стелияна излиза заедно с нейният музикант Петко Савов, а първите им концерти вече се състояха в Горна Оряховица, Велико Търново, Ловеч, Павликени, Поморие и Несебър.

Освен с концерти и участия, от няколко години Стелияна се занимава активно и с академична и преподавателска дейност. Певицата завършва „Педагогика на обучението по музика“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и почти веднага започва работа като преподавател по поп и джаз пеене в музикалното училище в Плевен.

Тази година предстои да се дипломира и като магистър по „Ръководство и мениджмънт на музикални състави“, отново във Великотърновската Алма Матер.

Неотдавна Стелияна отвори и собствена музикална школа за певци. Школата носи името „Вокално Студио Гласове“ и се помещава в сградата на Младежки дом в град Горна Оряховица.

Нейни възпитаници успешно шестват по музикалните конкурси и фестивали в страната, и вече печелят своите първи награди и отличия.

Пожелаваме на Стелияна много здраве и щастие, и още дълги години да ни радва от сцената!

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *