• пт. мар. 29th, 2024

Hiken Shtiken: Приятно е да се чувстваш подкрепян и разбран! (ИНТЕРВЮ)

ByПетър Ангелов

ное. 9, 2022

Днешното ми интервю е с един човек, чийто видеа са ме разсмивали до сълзи. Той е забавен, колоритен и изключително интелигентен и продуктивен. Неговото име е Диди, но широката аудитория го познава като Hiken Shtiken. Какво сподели той пред мен за трудностите, предизвикателствата и новото начало – прочетете в следващите редове.

Здравей, Диди. Първо искам да ти благодаря че прие покана ми за интервю. Нека започнем с това, да ми кажеш как си и къде те хващам?

– Още съм в студиото и монтирам последното си видео. Често се случва да свършвам работа рано сутрин.

Ти си един от малкото YouTube-ъри които са откровени и дори да получават PR пратки от брандове, дават адекватна оценка за продуктите. Как се запази толкова истински?

– Иска ми се да получавах повече PR пратки, но много брандове странят от това да споделят продуктите си с мен. Случва се много често като започна да ровча формулата на продукта и направим анализ в лабораторията с която работя по моите продукти, да се окаже, че продукт за много пари е всъщност красив боклук който хората купуват заради атрактивна реклама и визия. Вече като потребители свикнахме да махваме с ръка като си купим нещо и то не става. На мен кръвта ми кипва като някой мами и лъже. Мисля, че има доста ютубъри, инфлуенсъри и популярни личности които държат на искреността. Уважавам ги. Ииии… понякога се случва парите да си кажат думата и уважаван инфлуенсър да рекламира боклук.

Преди YouTube обаче, всички те познавахме от Vbox7. Ти имаш видео по темата защо се махна от платформата, но ако беше останал там, мислиш ли че днес щеше да бъдеш толкова популярен?

– HikenShtiken съществува в двете платформи от един и същ момент. Такава ми беше и идеята още преди 10 години. Имаше време в което vbox7 предлагаше атмосфера хора като мен да правят съдържание, но вече не. Ако едната платформа я намаше, щеше да е само другата. Не отдавам успеха ми на Youtube или Vbox7, по-скоро смело вярвам в собствения си устрем.

Докато сме на темата за YouTube, помниш ли първото видео което качи в платформата?

– Да, разбира се. Помня, че говорех за проекта на Азис и Андреа и треперех още докато снимам. Отне ми часове да монтирам видеото. Сега като го видя е елементарно и глупаво, но тогава целия свят се въртеше в това видео. Беше емблематично начало за мен. Едва се разпознавам, но изпитвам носталгия като се видя от тогава.

Ти си правил не една или две фен срещи, които се радват на огромен интерес. Очакваше ли да имаш толкова почитатели?

– Преди всяка фен среща, преди всеки нов продукт, преди всеки проект по който съм се старал много, изпитвам чувството, че на никой няма да му пука. За щастие, винаги страхотните хора които се смеят с мен на видеата ми се появяват и ме подкрепят. На първата ми фен среща дойдоха 30 човека и имах чувството, че цяла София беше при мен. Тя се състоя на улицата през Декември, нещо което не бих направил отново. Най-голямата ми фен среща беше преди около 5-6 години и дойдоха около 1000 човека. Беше зрелищно за мен. Изобщо не го очаквах. Когато някое мое видео се гледа повече, виждам брояча като цифра. Да, цифрата ме радва, но дори не осъзнавам, че това наистина са хиляди души. Приятно е да се чувстваш подкрепен и разбран.

Наред с почитателите, няма как да не попитам и за хейтърите. Знаеш, вървят ръка за ръка. Обижда ли те нещо, което те са казали? Ти дори имаш видеа в профила си, в които четеш хейт коментари и част от тях иронизираш, други са твърде далеч от истината..

– Точно така е, винаги има хора които не са в екстаз от съществуването ми. В началото много ме докосваше. Първите 2-3 години от канала ми получавах стотици (не преувеличавам) заплахи за живота ми. Всеки ден четях съобщения, коментари и писма на хора които описателно обясняват как биха ме наранили. Тогава бях на 20 и всичко това много ме плашеше. Когато ти се случва за първи път нямаш идея дали това са истински заплахи или някой просто си излива яда на теб. Години наред кучетата просто лаеха, но не хапеха.

Съвсем наскоро, в свое видео сподели че си станал жертва на хомофобска атака. Непознат за теб човек чупи 2 пъти стъклото на автомобила ти.. Често се случва да бъдеш нападан заради сексуалната си ориентация?

– Не мисля, че се случва често. Дори бих казал почти никога. Когато хората не са ме харесвали е били личностно, а не заради сексуалната ми ориентация. На кой му пука, че съм гей. Мислех, че сме минали този свят в който хората възкликват шокирано като някой сподели това. Това с колата ми не беше готино. Приемам всяка критика, обида и вербална нападка онлайн, но никога не трябва това да преминава във физическия свят. Не знам на кой му минава през акъла, че това е добра идея, но да се пази да не разбера кой е. Дори май семейството ми го прие по-сериозно отколкото аз самия. Всички се притесниха много за мен, дали някой ще ме нападне, дали ще ми разбият отново колата. На този етап бях по-скоро подразнен, че плановете ми за деня се разместват с това разбито стъкло. Мисля, че хората най-много се дразнят на свободата в която живея, а не толкова сексуалната ми ориентация. Колата е просто кола, ремонтира се за дни. Мен счупено стъкло няма да ме спре да живея както винаги съм го правил.

И докато сме на темата.. Лесно ли допускаш хората до себе си? С какво би могло да те впечатли човек?

– Съвсем наскоро обсъждах с приятели началото на приятелството ни. Последните 10 години ми прави впечатление тенденцията, че някой трябва да се натисне много да ми бъде приятел и да бъде приет в по-личния ми кръг от хора. Колкото и да ми е приятен някой, като си тръгна вече мисля за друго. Близките ми приятели в момента са хора които силно са настоявали да бъдем близки. Ако трябва да бъда напълно честен, радвам се, че са го направили. Не бих ги заменил никога. Чудесни са.

Буквално преди дни, ти презентира новите си продукти – парфюми от най-висок клас и лосиони за тяло MRZMA, които се превърнаха в тотален хит и интересът към тях е огромен. Очакваше ли наистина такова търсене на продуктите?

– Пак казвам, като пусна нов продукт мислите ми месеци преди да го обявя са “пускаш го и никой не го купува”. Пържа си мозъка с такива мисли редовно и не си върша услуга. Опитвам се да бъда мъдър и да приемам бизнес нещата по-хладнокръвно. Ако продажбите не са добри – сменяме рекламата. Ако продукта не се харесва на клиентите – сменяме формулата. Винаги мисля как да оправя конфликта. С MRZMA бях направил прогноза за първата седмица и за първия месец. Оказа се, че на първия ден преборихме проджбите за седмица, а вече 10 дни по-късно е поръчано ново производство за втора партида. Всеки ден рева от нерви, щастие, благодарност, напрежение и стрес. Безкрайно благодарен съм на всеки който си е поръчал от парфюмите ми.

Във видео по темата, ти правиш детайлно ревю на всеки един аромат. Има ли вече аромат, към който виждаш по-голям интерес?

– Очаквах NESTABILNOST да бъде по-скромен в продажбите си след като го описах като “грозен” аромат. Исках искрено да обясня, че ароматът е силен и не е за всеки. Това пък се оказа моят bestseller. Дори реакциите на поръчалите са много позитивни. Не предполагах, че “грозния” аромат всъщност ще се окаже толкова добре приет. Още докато формулирахме аромата бях наясно, че не е за всеки, но който го хареса, ще го хареса МНОГО.

Очакват ли се нови продукти от серията MRZMA или на този етап ще заложиш на вече представените 4 аромата?

– Мозъка ми е хиперактивен и постоянно мисля за нови неща. Планирам пролетно-лятната серия сега. Работя с лабораторията по два нови аромата. Отново нишови и направени специално за мен. Единия аромат искам да мирише на Дисни принц, а другия искам да мирише на дъщерята на Кралицата на Сърцата. Това описание можеш да го приемеш както искаш! (смее се)

Какво се случи с продуктите от Сладоледена кожа?

– Малко ми е тъпо да говоря за това. Продуктите ми са много лично нещо за мен и ми е гадно когато спират да съществуват. Криво ми е, че понякога хората с които работя не се получават нещата. Историята е дълга и лична, не съм замесен само аз за да споделя за нея. Когато става дума за други хора би било справедливо и тяхната страна да бъде чута.

В един от клиповете си, ти сподели че си бил в депресивно състояние заради много неща и един човек без да иска ти е помогнал и това е Дзами. Разкажи ми малко повече за това.

– Последната година се чувствах в паника постоянно. Живеех с безспокойство всеки ден. Дзами наистина ми помогна повече отколкото мисли. Не беше просто споделяне на телефонен номер. Той свали огромен товар от главата ми. За него е било усилие да прати един номер, за мен беше спасение. Който успее да олекоти емоционален товар от друг, за мен е герой. Силно благодарен съм му. Трябва дори да му звънна да му подаря от парфюмите ми.

След като споменахме Дзами, в твоят кръг има повече популярни или непопулярни хора?

– Комуникацията с популярни хора е много трудна според мен. Отнема много време докато някой от популярните хора си свали гарда и се държи като себе си. Докато разбереш какъв е наистина отнема още повече време. Някои публично се държат дръпнато, грубо и арогантно, но реално са емоционални, сърцати и отзивчиви хора. Повечето в моя опит, публично се държат като слънчица и се усмихват на всички, но се оказват кисели, злобни и комплексирани. Дори наскоро се свързах с популярна инфлуенсърка която във видеата си го играе миличка и обяснява как винаги помагала на всеки който я потърси. Потърсих я, молих я за помощ 1 месец и тя се държа като киселя леля в НАП. Дзами публично може да е дръпнат и да държи хората на дистанция но пък ми помогна за 1 минута. Колкото до хората в моя приятелски кръг не е сложно да се разберат. Който следи инстаграма ми ги вижда редовно с мен как се смеем на глупости.

Има ли разлика между Диди и Хикен Щикен и каква е тя?

– Все си казвам, че няма разлика, но разлика има. Голяма е. Хем съм и двете във всеки един момент, ама и има разлика. Хикен Щикен е шумен, устат, със силен смях и безстрашен. Диди е човек който гледа в земята, не прави очен контакт с никой и социалните обстановки го напрягат. Искрено се извинявам на всеки който ме е заговорил и съм се държал студено. Бил съм в нелковка позиция и ми е личало прекалено много. Искам да бъда любезен, търпелив и топъл с всеки който ме заговори, но понякога нямам време, нямам енергия, нямам настроение или просто в опита ми да бъда забавен казвам нещо тъпо. I am only human, I often have bad days. Който е бил любезен и възпитан с мен, винаги съм връщал със същото.

Какво обичаш да правиш в свободното си време и имаш ли такова?

– Последната година свободното ми време е свързано отново с работа. Когато се събираме с приятели в студиото ми да се забавляваме, аз снимам каталог на продуктите. Когато решим да ходим в Истанбул на разходка, аз реално отивам до завода с който работя. Всичко което върша ми носи щастие и удоволствие, не се оплаквам от живота си. Когато си почивам съм сам, мълча и не мърдам.

Любовта за теб е..

– Любовта за мен е всичко което правя. Ако не го правя с любов си личи. Поздравления за този въпрос, чувствах се като на интервю пред Мон Дьо.. (смее се)

Ти си живял в България и в чужбина.. Какво те върна тук?

– Целия ми живот съм се чувствал, че не принадлежа. Когато живеех в Лондон като ученик, бях чужденеца и тихото дете. Когато заминах като студент в Ню Йорк бях интернационалния студент от някоя африканска държава. Когато бях в Мюнхен се чувствах като натрапник. В България винаги чувството е като у дома. Не разбирам защо масово хората са негативни тук, аз намирам страната ни за чудесно място за живеене. (ще вмъкна, че не подкрепям много неща които не са както трябва, съгласен съм, има неща които куцат)

Правиш ли планове за бъдещето или гледаш да се насладиш на момента?

– Няма секунда в деня ми в която мозъка ми да не обработва 1000 мисли. Мисля за всичко постоянно, чак е досадно. Когато искам нещо да се случи, правя всичко по силите си то да се случи. Такъв ми е характера, може би възпитанието, хороскопа или кръвната група. Философията ми винаги е да върша всичко което ми носи щастие, без значение дали ще са снимки, парфюми, смешки онлайн или плащане на данъци. Хем живея в сегашно време, хем мисля и за бъдещето.

Какво трябва да направиш?

1. Регистрирай се от тук – ПРОМО ЛИНК •°•°
2. Премини успешно процеса по верификация
3. Допълни сметката си като я свържеш с банкова карта
4. Направи поне една транзакция (ако не сте поръчали физическа карта, може да направите с виртуална като я свържете с Google Wallet или Apple Pay)

ТОВА Е! След като изпълните стъпките, ще получите 20 лева в сметката си в Revolut!

*Офертата е изцяло за нови потребители!

Наближават едни от най-дългоочакваните празници. Къде ще ги прекараш и с кого?

– Сега ще вляза в противоречие! (смее се) Празниците за мен не значат почти нищо. Да, Коледа е весел празник, всичко е шарено, но не ми пали душата от радост. За мен е просто ден. Нова година също, рождения ми ден също. Не съм в очакване за тях за да се случи нещо хубаво. Мисля, че майка ми ще се върне обратно в България за края на годината и ще ми е приятно да прекарам време с нея. Най вероятно просто ще си говорим за парфюми и лосиони и ще ядем курабийки.

Диди, благодаря ти за това интервю. Пожелавам ти да бъдеш винаги себе си, защото знаеш как се правят нещата. Какво ще си пожелаеш ти и какво ще пожелаеш на нашите читатели?

– Ще цитирам Джефри Стар когато имах шанса да поговоря с него. „Don’t let anyone stop you.“ – „Не позволявай никой да те спре„. Ако искате да отворите собствен бизнес – направете го. Ако искате да учите в Австралия – отивайте! Никой няма време за губене, дори да се провалим в каквото правим, все тая. Ще правим нещо друго после. Надявам се, поне някой да се вдъхнови от това.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *