• пн. апр. 29th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Счетоводни услуги за големи фирми и компании от счетоводни къщи

ByПетър Ангелов

апр. 11, 2024

Всяко лице на територията на  република България извършващо стопанска дейност се нуждае от счетоводно, данъчно и осигурително обслужване. За да бъде всичко изрядно и да се избегнат глоби и наказания от държавните органи е хубаво да бъде нает  експерт в  тази област.

Стремежът на компании от всякакъв размер, правна форма и профил на дейност да намалят оперативните и други разходи доведе до развитието на пазара на счетоводни услуги от специализирани счетоводни кантори и онлайн счетоводители. По време на пандемията тези услуги станаха особено актуални, така че днес квалифицираната професионална дейност под формата на доверително управление на финанси и данъци, тоест счетоводство, стана обичайна. Някои мениджъри обаче все още задават въпроса: каква е ползата и особеното значение на услугите на външен счетоводител?

Защо да наемете счетоводна къща за тези нужди

Отговорът е прост: ако не сте в състояние да ангажирате счетоводителя си осем часа на ден, пет дни в седмицата, за да изпълнява преките си функции, тогава трябва да помислите за счетоводна къща или онлайн счетоводител. Основното нещо в такава ситуация е правилното идентифициране на компанията, на която може да бъде поверено вашето счетоводство. Нека да разгледаме по-подробно какви са предимствата на тези услуги и какво да търсите първо при избора на доставчик на услуги.

  1. Не наемате служители за тези дейности – спестявате фонд работна заплата, осигуровки и данъци за тези длъжности;
  2. Избягвате разходите и ангажиментите от наемане на експерти при интервюта за наемане на подобни служители със специфични умения;
  3. Възлагате пълната отговорност и ангажименти за всичко свързано с вашите нужди по отношение на счетоводната отчетност, данъчно облагана и дейностите свързани с наетия персонал.

Счетоводни услуги от счетоводна кантора

Счетоводни услуги от външна специализирана фирма е много добра идея. В общоприетия смисъл това е прехвърляне на определени работни функции на висококвалифициран специалист, който не е част от персонала на компанията. Някои експерти подчертават, че неключовите функции могат да бъдат възложени на външни изпълнители. Например за нефинансова организация счетоводството е неосновна функция и подобна стратегия ви позволява да оптимизирате работата на компанията, да освободите и насочите вътрешни ресурси към основните търговски дейности. Включените експерти участват в поддържането на записи, комуникацията с данъчните власти и, ако е необходимо, участието в съдебни производства в случай на неразрешими разногласия с контрагенти. Основният списък на техните услуги е както следва:

  • Основни счетоводни услуги
  • Изготвяне на първична документация по стопански сделки;
  • Разработване на счетоводна концепция и консултиране;
  • Поддържане на счетоводна документация за всички регистри;
  • Изчисляване на заплати и изчисляване на данъци върху заплатите;
  • Изчисляване на данъци;
  • Изготвяне и подаване на отчети за данъчната служба и извънбюджетните фондове;
  • Попълване на счетоводни документи;
  • Приемане на инспекции.

Стоеви Консулт ООД предлагат комплексно, онлайн счетоводно обслужване за фирми и физически лица- свободни професии. За повече информация посетете нашия уеб сайт schetovodniuslugi.bg. За потенциални клиенти, които имат желания да бъдат обслужвани в офис се ангажираме да ви насочим към наши доверени партньори за градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Пазарджик.

Снимка: Freepik

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *