• чт. мар. 28th, 2024

Павел Джунев: Имам планове за Благоевград

ByПетър Ангелов

юли 28, 2020

Днешното интервю е с един човек, койтшшшкойто успешно може да се развива на няколко фронта и е един пълноценен гражданин, човек и приятел. Той е Павел Джунев. Какво сподели той за града в който живее, можете да научите от следващите редове.

Петър Ангелов: Павка, здравей. Радвам се че прие поканата ми за интервю. Честно да си призная, възхищавам ти се. Нека започнем с това как си? Разкажи на хората с какво се занимаваш. Доволен ли си от себе си?

Павел Джунев: Занимавам се с научна дейност от много години. Управител съм на дигитална агенция, която е свързана с направата и популяризирането на уеб сайтове и SEO оптимизация. Освен това, от повече от 10 години снимам. Снимах дълги години за медията, към която съм част от прекрасен колектив, както и за клиенти през последните години. От изложеното до този момент можете да се досетите, че съм разностранна личност, но правя всичко с любов, старание и хъс. Мотивиран съм и всяка минута ми е изпълнена в стремеж за успех.

Петър Ангелов: Ако можеш да опишеш себе си с три думи, какви биха били те?

Павел Джунев: Креативен, отговорен, справедлив.

Петър Ангелов: Довърши изречението.. Павел Джунев е..

Павел Джунев: Готин тип, който не допуска всеки и много малко хора познават.


Петър Ангелов: Няма как да не те попитам за пандемията и всичко около Covid-19. Искам да споделиш с широката аудитория и твоята гледна точка.

Павел Джунев: Прости ми, но тъй като бяха въведени редица заповеди, целящи да направят хората да мълчат, няма да коментирам тази тема.

Петър Ангелов: Живееш в Благоевград. Доволен ли си от развитието на града? Какво мислиш за това, че вече в града няма „Франкофоли“ и „Наградите на БГ Радио“?

Павел Джунев: Благоевград днес е затъващ и аз сигнализирам за неговото тежко състояние от повече от година. Имам план за справянето с проблемите му, но вече няма да го споделям, освен ако длъжностни лица не пожелаят да съдействам. Няма да го правя, защото се уморих да пускам сигнали за „потъващия“ кораб, и никой да не ме слуша.
Фестивалите не са толкова голям проблем. Най-големият проблем са липсващите предприятия, фирмите, които да подсигурят адекватно заплащане, както и липсата на мотивация от страна на младите да останат и да се развият тук, в Благоевград. Често казвам, че дори хората от високопланинските части на Югозапада вече не желаят Благоевград. Бягат в София или в чужбина. До преди 2-10 години, масово нашествие имаше именно от долините, естествено без да искам да засягам тези хора, тъй като те са работливи, отговорни и сериозни.
За да съм по-точен, не ми липсват фестивалите, изброени по-горе, липсва ми културата в душите на хората, позитивното настроение, позитивната нотка, която не улавям, дори когато се разминавам по улиците с хората. Това ми липсва. Липсва ми и това, че виждам в очите на хората безверие в по-доброто бъдеще, демотивацията и апатията към заобикалящите ги. Липсва ми и това, че повечето живеят като ромите, ден да мине, друг да дойде. Това изключително много ме тревожи, тъй като не създава по-добро условие за живот, а напротив, води до деструктивно бъдеще.

Петър Ангелов: Какви действия би предприел ти за да останат хората в Благоевград?

Павел Джунев: Имам план, както написах по-горе, някои от точките ги бях пуснал публично в медийното пространство, много медии ги отразиха, а още по-интересното е, че всичките точки, които публикувах, се харесаха на жителите на Благоевград. Единственият проблем е, че тези точки засягат много интереси, а както сам се досещаш, страх и апатия са обзели местното население. Всеки го е страх, да не бъде уволнен от длъжността, която са му „дали“, за да е кротък. Това също води до деконструктивно бъдеще. За мен е важно всяка една институция да се управлява от доказано добри експерти, с опит в своята област, с образование, с мотивация и желание.
Т.нар. КАЛИНКИ са превзели всяка една институция и резултатът е видим. Протести!


Петър Ангелов: Би ли се кандидатирал за кмет? Има много хора, които биха те подкрепили.

Павел Джунев: Бих се кандидатирал за кмет само тогава, когато 50 % от жителите на Благоевград пожелаят това и видят в мен човек, който наистина е над материалното, човек, който обича града си и иска да помогне за неговото развитие. С други думи, ако се инициира комитет, ако се организират младежи, припознаващи се в мен, едва тогава бих се замислил.
Вижте, Петър, истината е, че повечето хора, които желаят тази длъжност, са или строителни предприемачи (досещаш се, нали? Искат да застроят и малкото останала тревица), или хора с лоши помисли, искащи да възстановят многото дългове, които са натрупали чрез измами. Аз не желая да управлявам за да крада! Аз не бих крал, и не бих си и помислил за кражби. И знаеш ли защо? Защото кражбата е престъпление. Нещо повече, аз не се нуждая от бързи милиони, или милиарди, защото знам и вярвам, че честно изкарани пари се харчат спокойно, а пари от измами водят до редица проблеми. С други думи, не бих се кандидатирал за кмет, освен ако много хора не пожелаят това.
По-горе споменах, ще го спомена отново, имам визия за града и Благоевград може да бъде сред топ 5 от градовете на България по икономически възход, но за целта си трябва работа, визия, страст, ако щеш. Страс към развитието на Благоевград.


Петър Ангелов: Смяташ ли че реализацията в областни градове като Благоевград е възможна?

Павел Джунев: В по-горната точка споменах, не просто смятам, а категорично заявявам, че областен град, който е разположен в полите на Рила и Пирин, град, който е в близост до три граници, няма логично обяснение, защо не е в ТОП-а на България. Е, има едно логично обяснение, и то се досещаш кое е, нали? Надявам се и читателите, че се досещат.
Проблемът се състои в една дума, и тя е: К О Р У П Ц И Я.



Петър Ангелов: Има ли завист в малкият град? И ако, усещал ли си я върху себе си и как се справяш с нея?

Павел Джунев: Завист има там, където има бедност, нищета, разруха, където виреят лошите помисли.
Има ли ги в Благоевград? Можете да си отговорите сами. Реално аз съжалявам завистливите хора и бягам от подобно обкръжение.

Петър Ангелов: Подкрепяш ли каузата за запазване на туризма в България? Лично ти, къде би избрал да почиваш?

Павел Джунев: Туризъм в България асимилирам по следния начин: Разграбени евро средства, инвестирани уж в селски туризъм, а в същото време тарикати са си построили лични домове с чужди пари, които ние ще връщаме.
С други думи, туризмът е отрасъл, който може да помогне на икономиката на Благоевград, както и на цялата ни страна, но за целта се изисква промяна в политиката. Дълга тема, определено за друг разговор.

Петър Ангелов: Имаш ли верни приятели? И вярваш ли в приятелството и любовта?

Павел Джунев: Трудно се доверявам и темата с приятелите ми е далечна.

Петър Ангелов:  Павка, благодаря ти за прекрасното интервю. Отново казвам, ти си от малкото хора, на които истински се възхищавам и подкрепям. Какво си пожелаваш до края на годината и какво ще пожелаеш на читателите на „BG Vip News“?


Павел Джунев: На читателите на BG VIP NEWS пожелавам здраве, късмет и ежедневно да четат събитията, свързани с нощния живот. На екипът, който публикува статии, приятелски пожелавам да започне да публикува и новини, свързани и с други стилове музика, а не само с поп-фолк. Например рок, джаз и т.н. Естествено, това е приятелско пожелание.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *