• чт. мар. 28th, 2024

PR специалистът Атанас Лазаров говори за гмуркането си в Червено море и най–вълнуващите моменти на 2021 г.

ByПетър Ангелов

сеп. 23, 2021

Атанас Лазаров, основателят и собственик на Profile International, разговаря с топжурналиста Маркос Пападатос от DigitalJournal,Ню Йорк,САЩ за последните му начинания, които включват и гмуркане в Червено море, Хургада, Египет.

За мотивацията да се гмурнеш в морските дълбини Атанас Лазаров споделя: „Тази година най -накрая реализирах една от детските си мечти. Най -накрая преодолях страха си и се потопих в дълбините на Червено море. Това е върхът!Божествено! Всяка година се опитвам да добавя нещо полезно към навиците си. Привърженик съм на здравословния начин на живот. „

„В продължение на 10 години плувам поне два пъти седмично и целта ми беше да се подготвя за подводния свят. Преди три години в Куба, докато посещавах плажа Каво, успях само да потопя главата си под яхтата и като видях необятната морска шир, се уплаших и се върнах ”, каза той.

„Възнамерявах да взема курс по гмуркане, за да преодолея страха си от дълбочината, но така и не намерих време. Но тук в Хургада, когато видях, че в програмата ми има гмуркане, се регистрирах и си казах, че този път да предизвикам себе си. Посветих това докосване на морските красоти в името на покойния си баща “, споделя той.

Той сподели, че е надминал себе си благодарение на перфектния водач, инструктор @diverislam. „Професионалният водолаз първо ми даде увереност и спокойствие, а след това прекарахме половин час в инструктаж – подписване на декларации и пр. Гордея се със себе си, защото това преживяване ми даде свобода, даде ми вдъхновение и енергия да продължа смело напред. Изключително съм щастлив, че имах възможността да се докосна до този безумно красив свят – скали, екзотичнириби и много красота на едно място “, каза той.

Той отбеляза, че би искал да сподели някои от многото си впечатления от Хургада. „Понякога можете да чуете, че гмуркането в Хургада че не е най -интересното. Но това е просто заблуда. Не им вярвайте, всъщност повечето плажове на хотела в Хургада са пясъчни, но наблизо има много коралови острови, до които може да се стигне с лодка. Най -известните са островите Гифтун, където се смята за най -красивия подводен свят в Хургада “, каза той.

„Рифът Абу Рамада ще се хареса на тези, които не се гмуркат за първи път, тъй като има скалист терен, покрит с коралови градини и е подходящ за по -дълбоки гмуркания“, продължава разказа си той.

„Gota Aburamada Reef също е вертикална скала, покрита с корали. Рифът Абу Нухас на остров Шадуан е идеалното място за гмуркане с шнорхел. Наблизо има и четири потънали кораба. Невероятно!“, възкликна той.

„Въпреки че гмуркането в Хургада е достъпно в повечето случаи със специални лодки, този курорт е един от лидерите в популярността на гмуркането. Много благодаря на най -големите професионалисти в туризма за спомен за цял живот: @abax.ltd Георги Пасев @ekvator_bg @diverislam@m.ayek “, каза той.

За най – интересните си моменти от 2021 г. той каза: „Горд съм, че стартирах моя глобален телевизионен проект„ Дестинации “. Много скоро започваме с “Mесецът на  Занзибар” . С „Мисията на усмивката“ зарадвахме над 350 сираци в Занзибар.

„Наскоро организирах престижното състезание за най-красивия българин и съм горд, че накарахме Румъния да говори за България чрез телевизионни репортажи и включвания. Това беше моята цел чрез конкурса да популяризирам страната си по най -добрия начин. Моят специален гост и жури беше световноизвестният румънски топ дизайнер Каталин Ботезату, Акцент, Анджи Касабие, д-р Венета Павлова Ео Дент, Цветелина Савова-Ксилитол, група Веска Пенкова Скорпион “ ,Давид Гарабинян от Армения, допълни той.

„Веднага щом се появи в хотел„ Златни пясъци “, Каталин Ботезату предизвика фурор. Повече от 5 румънски телевизии наблюдаваха всяко негово движение по време на посещението му като жури и представянето на лятната му колекция бански костюми “, каза той.

За да научите повече за Атанас Лазаров, последвайте го в Instagram.

https://www.instagram.com/tv/CTkMGKPioN1/?utm_medium=copy_link

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *