• вт. апр. 30th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

WARNER BROS. DISCOVERY ОТБЕЛЯЗВА 100 ДНИ ДО НАЧАЛОТО НА ЛЕТНИТЕ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ, КАТО ПРЕДЛАГА ПРЪВ ПОГЛЕД КЪМ ПРОИЗВОДСТВЕНИТЕ СИ ПЛАНОВЕ ЗА ПАРИЖ 2024

ByПетър Ангелов

апр. 17, 2024
  • WBD разкрива първите снимки на студиата, от които ще се излъчват на живо предаванията от олимпийските игри в Париж.
  • WBD ще използва пълната широта на своето портфолио и мрежа, за да предостави най-доброто преживяване за зрителите, които ще гледат игрите в цяла Европа.
  • 100 дни преди старта на игрите стартира кампанията „Лятото на спорта“ на WBD – лято, в което ще бъдат излъчени над 5000 часа спортни предавания на живо по Max* (платформата ще замени HBO Max у нас от 21.05), TNT Sports** и Eurosport.

Днес Warner Bros. Discovery (WBD) ни пуска зад кулисите, за да видим за първи път студиата в Париж, от които през предстоящото лято ще получим достъп до най-завладяващите олимпийски игри виждани някога.

За да отпразнува 100 дни до началото на Летните олимпийски игри в Париж през 2024 г., Warner Bros. Discovery също така:

– …разкрива част от завладяващото съдържание, което ще предложи на зрителите, докато пътят към Париж 2024 става все по-кратък.
– …описва подробно как ще използва широкия спектър на своето портфолио, за да достигне до нова и по-млада аудитория.
– …разкрива някои от продуцентските си планове, свързани с времето на игрите, които вече се задават на хоризонта.


Зрителите, които ще гледат игрите по Eurosport, или Max в цяла Европа, ще имат място на първия ред към забележителностите и звуците на Париж, като главните студиа са разположени в престижния хотел Raphael – известен още като „Домът на Warner Bros. Discovery“ – с изглед към емблематичната Айфелова кула и стенд-ап позиции с Триумфалната арка на заден план. Warner Bros. Discovery House ще бъде дом на най-добрите в своя клас програми и анализи и ще посрещне в студиата си някои от най-известните състезатели и високопоставени лица по време на Игрите.

Warner Bros. Discovery House ще разполага с четири студиа, използвани от продукционни екипи от Обединеното кралство, Швеция, Франция, Полша, Италия и Германия, както и с три постоянни стенд-ап позиции, едната от които ще бъде използвана от първокласния глобален новинарски канал на WBD – CNN, както и от предавания на живо за Испания, Финландия и Дания. Използваната технология ще свързва нейните центрове в Европа и САЩ, като съдържанието ще се управлява и курира в глобалната мрежа на WBD.

ЕКСКЛУЗИВНИ, ОРИГИНАЛНИ ПРОГРАМИ
Eurosport ще отбележи крайъгълния камък „100 дни до началото“ в сряда, 17 април, с поредица от живи връзки на място от Париж. Като част от мисията си да отключи силата на спорта, вечерта с програми на олимпийска тематика ще бъде достъпна за гледане по Max, Eurosport App и Eurosport.

– „Силата на Олимпийските игри“ ще се излъчва всяка седмица от 17 април до началото на игрите и ще включва интервюта с някои от най-големите имена, които ще се борят за златото в Париж това лято, като ще представя и някои от най-дълбоките човешки истории, свързани с олимпийските игри.

– Деветкратният световен шампион по BMX Матиас Дандоа е водещ на „Олимпийците“ – оригинален 60-минутен документален филм, създаден съвместно с Bridgestone, който дава на любителите на спорта достъп до всички области в живота на десет елитни олимпийци, които посвещават четири години от живота си на подготовката и тренировките за Игрите. Сред представените спортисти са Кевин Майер (френски десетобоец), Саул Кравиото (испански каякар), Полин Адо (сърфистка от Франция), легендарният британски плувец Адам Пийти, германският ветеран Тимо Бол (носител на четири олимпийски медала от отборните състезания по тенис на маса) и олимпийският шампион в скока на височина от Токио 2020 Джанмарко Тамбери (Италия)

– „Преследване на славата“ – ко-продукция с Red Bull Media, е интимна, драматична и разкриваща документална поредица от седем части, която проследява шестима атлети по време на подготовката им за участие в най-голямото спортно събитие на планетата.  В поредицата участват знаменитият норвежки лекоатлет Карстен Вархолм, словашката катерачка Яня Гарнбрет, Менно ван Горп (холандски брейкър), британската спринтьорка Дина Ашър-Смит, най-добрият словашки колоездач Петер Саган и родената във Френска Полинезия Вахин Фиеро, която ще представлява домакините в сърфинга.

– Eurosport ще излъчи също „Paris: La Vie Sportive”, оригинален документален филм, който припомня историческата и уникална връзка на Париж със спорта през 100-те години след последното домакинство на Олимпийските игри през 1924 г., разказан от легендарния носител на Световната купа на ФИФА през 1998 г. и шампион от Евро 2000 Тиери Анри.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЦЯЛОТО ПОРТФОЛИО И МРЕЖА НА WBD
По време на „Пътят към Париж“ WBD ще използва широкия спектър на своята мрежа и обичани марки, като пренесе Игрите до съвсем нова и по-млада аудитория. Миналият месец беше обявено, че WBD си сътрудничи с Международния олимпийски комитет (МОК) по програма за потребителски продукти, която ще бъде пусната на международния пазар с участието на героите от Looney Tunes („Шантави рисунки“). От април до старта на Игрите Eurosport ще излъчи поредица от епизоди на предаването „Sport Made Simple“, представено от Бъгс Бъни, който ще помогне да се обяснят някои от най-фините детайли на щафетата 4 x 100 м, тениса, брейка, волейбола и гимнастиката в неподражаемия си стил.

Първият епизод на Sport Made Simple с участието на Looney Tunes стартира с щафетата на 4 x 100 м на 17 април в социалните и цифровите платформи на Eurosport, а сегментът ще бъде включен в началния епизод на „Силата на Олимпийските игри„.

Гарантирайки подхода „винаги на линия“ за любителите на спорта, които искат да гледат най-новите акценти от Париж, независимо от времето на деня, WBD ще използва широкия обхват и базата от знания на мрежата на компанията, за да използва ресурсите на колегите си от WBD в Атланта, Джорджия – създавайки стотици часове съдържание по време на Игрите, което ще се ползва от зрителите и потребителите на платформите за социални медии на Eurosport в цяла Европа.

На 17 април ще стартира и нов микро-уебсайт на живо по Eurosport.com посветен на Париж 2024, който ще предложи на потребителите в Европапълно и локализирано олимпийско преживяване на 12 езика. От кратки рубрики и репортажи до последните квалификационни събития и от интервюта до най-интересните видеоклипове – сайтът ще бъде основната дестинация за почитателите на Олимпийските игри.

Warner Bros. Discovery е Домът на Олимпийските игри в Европа и неговата стрийминг платформа – Max (налична у нас от 21.05) – ще бъдат единственото място, където това лято ще можете да гледате всеки момент от Олимпийските игри – всичките 3800 часа на живо. В допълнение, каналите на Eurosport ще предоставят на спортните фенове висококачествени преки предавания през 19-те състезателни дни.

Събитието „100 дни до началото“ поставя началото на едно голямо спортно лято в линейните и стрийминг платформи на WBD в цяла Европа, което включва Roland-Garros, US Open, трите големи колоездачни обиколки – Giro d’Italia, Tour de France и La Vuelta a España, Световните серии по планинско колоездене WHOOP UCI, Speedway GP, както и женската обиколка на Франция в колоезденето и легендарните 24 часа на Льо Ман***. В Обединеното кралство и Ирландия TNT Sports ще излъчва всеки финал на клубно състезание на УЕФА, както и ключови мачове от кулминацията на футболния сезон във Висшата лига и ръгбито в Премиършип и всяко състезание от Moto GP през лятото.

Заедно с преките предавания от игрите в Париж 2024, WBD и нейните стрийминг платформи Max ще излъчи над 5000 часа спортни събития на живо това лято.

Скот Йънг, главен вицепрезидент по съдържанието, продукцията и бизнес операциите в Warner Bros. Discovery Sports Europe, заяви: „Днес отбелязваме важния етап от 100 дни до завръщането на Олимпийските игри в Европа и началото на обратното броене до Париж 2024, както и старта на нашето „Лято на спорта“. Тази година ще разполагаме с още повече часове на живо от най-разнообразни събития, повече оригинално съдържание и програми извън предаванията на живо, които да поддържат ангажираността на запалянковците, както и с най-големия „двигател за разказване на истории“, за да продължим да обслужваме спортните фенове с денонощен екшън, новини и забавления, тъй като това лято ще се пише спортна история.

Ще бъдем на най-големите спортни сцени в света, включително на живо от Уембли за финала на Шампионската лига като водещ оператор, на кортовете на Ролан Гарос и US Open, където ще отразяваме всяка точка от всеки корт, на пътя на всеки етап от Тур дьо Франс и Тур дьо Франс за жени и на всички 38 места за състезания в Париж и Франция, където ще отразяваме всеки момент от Летните олимпийски игри. Нашите репортажи ще бъдат наистина завладяващи, а разказите ни ще ви държат в плен на спорта.“

Откакто през 2018 г. излъчи първите си олимпийски игри, WBD продължава да ангажира рекордна аудитория в цяла Европа във всички платформи – блестящо потвърждение на иновативния ѝ целогодишен подход към разказването на истории в навечерието на всяка лятна и зимна олимпиада.

Съвсем наскоро WBD отчете безпрецедентен брой от един милиард минути, излъчени в discovery+ (стрийминг платформа, налична на опрделени пзари) и приложението на Eurosport по време на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022, като новите цифрови абонати надхвърлиха с 50% тези от предишните зимни игри. За Олимпийските игри в Токио 2020 повече от 372 млн. души в Европа гледаха през канала и платформите на WBD заедно с нейните 45 партньори по сублиценз, като част от стратегията за мащабно отразяване на Олимпийските игри до възможно най-широка аудитория.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *