• пт. апр. 19th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Дени Калинов: Очаквайте много изненади и „Secrets Sunny Beach“ (ИНТЕРВЮ)

ByПетър Ангелов

фев. 25, 2021


Днешното ми интервю е с един от новите изпълнители в поп-фолка, а именно Дени Калинов. Освен изпълнител, Дени Калинов е невероятен човек и успешен бизнесмен. Какво сподели той пред мен, можете да прочетете в следващите редове.



Здравей, Дени Калинов! Много благодаря че прие поканата ми за интервю! Как си, къде те намирам?

– Здравей, вкъщи съм и си почивам след дълга тренировка.

Нека да започнем първо с песента ти с Анелия „Българи юнаци“, която се налага като тотален хит. Разкажи ми, как се роди идеята ти за проекта?

– Песента с Анелия, всъщност бе подготвяна за руският пазар, да бъде хаус парче. С народни мотиви, направена беше с гласове, цял хор. Анелия обаче чу проекта и ми каза „Денка, искам да направим тази песен заедно“ и аз се съгласих. И я направихме. Музиката е дело на Васил Стойчев.



Друг проект който силно се открои от твоят репертоар е „Не е за тебе тази“, в която участие взема и Сашо Роман.

– Сашо Роман има на участие в моят клуб „Secrets“ в Пловдив и ми каза „Денка, виждам че правиш много яки песни, дай да направим една песен за младежите“ и аз му казах че имам точната песен. Проектът „Не е за тебе тази“ беше предвиден да бъде самостоятелно парче. Сашо Роман се съгласи веднага. Наложиха се промени по музиката и аранжимента, защото песента му беше висока като тоналност. Преправянето беше около два месеца и я свалихме с 2 тона или 4 полутона. Песента „Не е за теб тази“ беше първата песен, която написах. Преди „Келеш“ с Теди Александрова и преди всички. След като песента „Не е за тебе тази“ се хареса толкова много, реших че друг няма да ми прави музиката, а именно аз и Васил Стойчев.



Как се роди и идеята за триото с Илиян и Борис Дали?

– Тук нещата станаха много интересно. Всичко се случи на наградите „FolkPlus Illuzion Awards“. Илиян дойде при мен в офиса и Илиян супер много ѝ се изкефи. Каза ми „Дай да я направим тази песен“ и аз го попитах с кого, а той ми отвърна с него и Борис Дали. Песента отново е на Дени Калинов и целият екип.



Хората знаят за теб че освен изпълнител, ти си и изключително успешен бизнесмен. Как го правиш, каква е тайната ти?

– Тук искам да благодаря на моята жена. Без нея, нямаше да съм това, което съм днес.


Кой е Дени Калинов?

– Благодаря ти за въпроса. Дени Калинов е екип от хора и по-точно, аз и Васил Стойчев. Аз правя това, което ми харесва. Не се смятам за певец. Правя го за кеф и удоволствие.

Какви нови проекти подготвяш?

– Подготвям много нови неща. Имам дори готови песни, причината да не излизат е само една, а именно върлуващата пандемия.



Посещаваш ли свойте клубове?

– Разбира се. Постоянно си посещавам клубовете. Почивам ден или два. В клубовете си съм си пет пъти седмично. По някога, оставам и до сутринта.

Забелязал ли си кой от управляваните от теб клубове, предпочитат хората най-много?

– Ами да. „Secrets“ е доказан във времето и е най-старият клуб в Пловдив. Съществува над 10 години. „Illuzion“ в Студентски град, София също набира популярност, както и „Planeta Payner by Secrets“ Стара Загора. Това лято, очаквайте „Secrets Sunny Beach“.



На какво ще наблегнеш? Повече самостоятелни парчета или колаборации?

– Ами ще ти издам, че подготвям дует с Цветина, но не мисля да се обременявам със срокове.

Би ли направил песен от друг композитор?

– Разбира се. Бих записал песен от Николай Пашев и Даниел Ганев. Те освен хитови композитори, са и мой приятели.

Всъщност, клуб „Illuzion“ в град София е домакин на едно от най-престижните събития в поп-фолка, а именно наградите на FolkPlus. Това са единствените награди, които обединяват изпълнителите от различни музикални компании. Как се роди идеята за това партньорство?


– Ами нещата се случиха. Те попитаха дали може и ние казахме, че може. Доволни сме от това и определено се случват нещата с лекота.



Дени Калинов, благодаря ти за страхотното интервю. Пожелавам ти много успехи и да бъдеш здрав и много успешен. Какво си пожелаваш на теб самият и на нашите читатели?

– Пожелавам да сме здрави и да вярваме, че по-добрите дни предстоят.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *