• чт. мар. 28th, 2024

Как да изберем бебешка количка

ByПетър Ангелов

окт. 25, 2022

Най-хубавото нещо, което може да се случи на човек е появата на бебе. Радостта от раждането на бебе е голяма и е напълно разбираемо родители да искат най-доброто за своето бебе. Изборът на подходяща бебешка количка от детски магазин е от изключително значение, понеже до определена възраст детето ще прекарва голяма част от ежедневието си в нея.

На какво да наблегнете при избора на детска количка

 

  • Кош за новородено – обърнете внимание дали има сред опциите за бебешки  колички такива с комфортен матрак и достатъчно широчина, може ли да се постави сенник и има ли допълнителни приспособления на гръбчето
  • Седящ кош – изберете такъв, в който детето ще може да се върти спокойно, за да ви гледа. Препоръчваме ви да има дълбок сенник, за да не му свети много слънцето.
  • Гуми, маневреност, тегло и амортисьори – съчетанието между подходящи гуми, амортисьори и тегло е пряко свързано с маневреността и проходимостта на всички бебешки колички
  •  по различни настилки и терени.
  • Сгъване, размери и конструкция на шасито – от голямо значение е дали конструкцията на детската количка позволява лесно да се сгъва и разгъва с една ръка.
  • Допълнителни аксесоари към комплекта – това са огромни плюсове, защото родителите винаги търсят колкото се може повече допълнителни аксесоари като сенник, дъждобран, багажник, поставка за шише и други
  • Цвят – понякога този фактор е от решаващо значение. Някой родители пък залагат на черна или сива детска количка, ако все още не знаят пола на бебето.

Видове бебешки колички

 

Модулни колички

 

При този вид детски колички модулите се закупуват отделно, като имате възможност да избирате сами какво да включват. Ако предпочитате може да вземете само летен кош и да добавите всякакви аксесоари.

 

Бебешки колички 3 в 1

 

Този тип се дели на два вида:

 

  • Комбинирани бебешки колички – към конструкцията са включени три коша – столче за кола, кош за новородено и седящ кош.
  • Трансформиращи бебешки колички – при този вид коша за новородено се трансформира в седящ, благодарение на колани или бутони.

 

Бебешки колички 2 в 1

 

При този вид вид има почти всичко с изключение на стола за кола като може да предпочетете той да е отделно и да не ви тежи при махането му и слагането обрано в колата и закопчаването с колани.

 

Летни бебешки колички

 

Използват се след шестия месец, понеже включват само така наречения летен кош, но имат много предимства – изключително леки и маневрени са летните детски колички, обикновено се сгъват тип чадър, което е много лесно дори и с една ръка.

 

Триколки

 

Специфичното при този модел е, че колелата са три, а благодарение на пирамидалната си структура са по-стабилни и предназначени за активните родители.

 

Бебешки колички за близнаци

 

Както името само подсказва, тези модели са предназначени за близнаци и породени деца с малка разлика. На пазара може да намерите модели с трансформиращи се кошове или с по-широки конструкции, които позволяват на бебетата се возят едно до друго.

 

На каквато и бебешка количка да се спрете помислете преди всичко за комфорта – не само на бебето ви, но и за вашия – много важно е да е с подходяща височина на дръжка, за да ви е удобно. Обръщайте специално внимание на конструкцията и амортисьорите и при възможност изпробвайте на различни терени преди да закупите.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *