• вт. юли 23rd, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

ЛЯТНОТО КИНОЗАБАВЛЕНИЕ ИМА НОВО ИМЕ – НЕ! САМО В КИНАТА НА 19 АВГУСТ

ByПетър Ангелов

юли 29, 2022

Поглед зад кулисите на най-оригиналния и страховит филм на сезона

 

Лятното кинозабавление има ново име – НЕ!. Награденият с „Оскар“ режисьор и сценарист Джордан Пийл (Бягай!, Нас) отново преобръща представите ни за жанра, отвеждайки ни на пленяващо въображението, мистериозно киноприключение, различно от всичко, което сме виждали досега на големия екран. 

По думите на Пийл, НЕ! е най-големият му проект до момента, а от техническа гледна точка –най-сложният. За пресъздаването на амбициозната оригинална история на екран той се обръща към един от най-добрите оператори в света – номинирания за „Оскар“ Хойте ван Хойтема (Дюнкерк), работил с творци от ранга на Томас Алфредсон, Дейвид О. Ръсел, Спайк Джоунз, Сам Мендес и Кристофър Нолан. Хойтема е впечатлен от сценария и заинтригуван от предизвикателствата, които той поставя, и се включва в проекта с огромно желание и хъс.    

Специално видео зад кадър ни отвежда на снимачната площадка на НЕ!, където  Джордан Пийл и Хойте ван Хойтема разкриват интересни подробности за работата си по продукцията. Те заснемат филма на 65 мм. лента с IMAX камери, които не се страхуват да използват по доста екстремни и смахнати начини, а резултатът е наистина поразяващ и напълно ще погълне зрителите. Това е и желанието на Джордан Пийл: да потънем изцяло в историята и да усетим благоговението, страха и удивлението, които всички ние сме изпитвали като деца пред големия екран.

НЕ! вече предизвика фурор в Съединените щати, както сред критиката, която го оцени като поредния модерен шедьовър на Джордан Пийл, така и сред зрителите – филмът регистрира един от най-големите боксофис дебюти на продукция по напълно оригинална история, а у нас естеството на страховитата мистерия ще се разкрие на 19 август само в кината и IMAX. Стига да ви стиска да погледнете.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *