• пн. юли 22nd, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Начало на летния сезон с кампанията „Да почистим Пампорово заедно“

ByПетър Ангелов

юни 13, 2023

Климатолечение и горска терапия с активности на открито през летния сезон в Пампорово и хотелски комплекс Перелик 5*

В подготовка на летния сезон, за поредна година Пампорово организира кампанията „Да почистим Пампорово заедно“ на връх Еньовден. Кампанията стартира на 24 юни (събота) от 10:00 часа на плац Студенец в Пампорово. Всички участници в кампанията могат да съчетаят полезното с приятното, като освен удовлетворение от добре свършената работа и разходка в планината, в съботния ден ще получат безплатен достъп до атракционите в приключенски парк „Язовира“ и до лифт №2 Студенец – връх Снежанка. За доброволците ще бъде осигурен безплатен транспорт от градовете Смолян и Чепеларе. „Пампорово“ АД призовава всички любители на планината да се включат активно в нейното почистване, така че да запазим природата чиста и да направим гората приятно място за всички целогодишно.

Активният летен сезон стартира на 30 юни, когато ще отворят Вело парк Пампорово, адвенчър парк „Язовира“ и лифт №1 Туристически център – Студенец.

И тази година, един от най-големите специализирани паркове за планинско колоездене в региона, „Вело парк Пампорово“ предлага отлични условия – голямо разнообразие от трасета и маршрути за планинско колоездене с различно ниво на трудност, напълно оборудван гардероб за наем на велосипеди и екипировка, както и подготвени вело водачи, които помагат за първи стъпки в „маунтин байка“ или за затвърждаване на уменията. Спортният календар във вело парка стартира с традиционния за курорта „Пампорово Байк Фест“ в края на юли и продължава с десетото юбилейно издание на едно от най-интересните ендуро състезания – Елевейшън999 в началото на септември.

В приключенски парк „Язовира“ са обособени зони за активности и релакс и всички посетители могат да се възползват от атракциите, подходящи както за деца, така и за възрастни – въжена градина, нинджа парк, фитнес на открито, риболов, детски тролей, спускане с туби, разходка с колела, скачане върху въздушна възглавница и много други.

Следвайки тенденциите за все по-нарастваща необходимост от грижа за здравето, Пампорово утвърждава региона като дестинация за климатолечение, възстановяване, укрепване и подсилване на имунната система, в унисон с природните ресурси.

За гостите в курорта, хотел Перелик 5* предлага атрактивни летни пакети с активна седмична програма „Горска терапия“, която включва ежедневни разнообразни пешеходни преходи, вело турове и екскурзии. Пакетите могат да бъдат резервирани онлайн с до 30% отстъпка директно на http://pamporovo.me. Емблематичният за Пампорово хотелски комплекс Перелик 5* разполага с модерен медицински център, част от Body & Soul Spa Lounge, който предлага на своите гости допълнителни програми и процедури запрофилактика и възстановяване, базирани на био енергията на околната среда, високи нива на отрицателна йонизация и фитонциди, кристално чист въздух, тишина и спокойствие. Конгресният център на хотела, разположен на площ от 2 700 кв.м., представлява добре планиран и осигурен на най-високо техническо ниво комплекс от 5 зали с общ капацитет от 1100 места, който предлага пространство за провеждане на различни събития.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *