• сб. апр. 27th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Гледаме „Диада“ в HBO Max от 4 април

ByПетър Ангелов

мар. 25, 2024

“Диада“ – вторият пълнометражен филм на режисьора Яна Титова влиза в селекцията с български филми на стрийминг платформата HBO Max от 4 април. ТРЕЙЛЪР

Щастлива съм, че след успеха на „Доза Щастие“, вторият ми пълнометражен филм „Диада“ също ще е част от HBO Max. Това е едно естествено продължение на живота на филма и за мен е чест, че ще сме достъпни за гледане от широка аудитория нe само у нас, а и в още шест държави от региона ни. Историята на това 16 годишно момиче – Дида, което мечтае в грешното време и на грешното място, заслужава да стигне до още повече зрители и страшно много се вълнувам, че това ще се случи точно в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery!” – споделя режисьорът на филма Яна Титова.

Актрисата Маргарита Стойкова коментира – “Все още не мога да повярвам колко неща ми подари „Диада“… а съм още по-щастлива, че заедно с Яна подарихме и споделихме историята на Дида с публиката. От кинопрожекциите и срещите на живо знам, че тя не оставя равнодушни хората, които са видели филма. Затова се радвам изключително много, че той ще бъде достъпен на стрийминг – един от начините, по които младите хора днес гледат съдържание.“

Освен от зрителите „Диада“ продължава да получава признание от професионалния творческия сектор – преди дни филмът бе награден в тийн конкурса на София Филм Фест „СФФтийн“, където бе отличен като най-добър филм сред състезаващите се седем заглавия. По-рано тази година Маргарита Стойкова бе обявена за една от десетте изгряващи звезди на 74-тото издание на престижния европейски филмов фестивал „Берлинале“. Сред отличията на „Диада“ е и това за най-добър младежки филм от U18 в Котбус, Германия.

„Диада“ ще може да бъде гледан от 4 април от потребителите на HBO Max в България, Хърватия, Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора и Словения. От 21 май, когато  HBO Max ще се трансформира в Max, всички български филми в секцията ‚местни продукции‘ ще бъдат прехвърлени в изцяло новата стрийминг платформа.

В актьорския състав освен Маргарита Стойкова (Дида) и Петра Църноречка (Ива) гледаме и Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева други. Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 година. Операторската работа е дело на Мартин Балкански, с когото Яна Титова работи и по първия си пълнометражен филм „Доза Щастие“. 

„Диада“ е продукция на PORTOKAL, в копродукция с NO BLINK PICTURES, SONUS и RIGHT SOLUTIONS и с подкрепата на Национален филмов център, Творческа Европа и Национален фонд „Култура“. Продуценти са Ваня Райнова, Александър Алексиев и Ники Стоичков. Лицензните права на HBO (WBD) за България и бившите югославски държави са през дистрибутора NO BLINK FILM.

Warner Bros. Discovery продължава да обогатява селекцията си от български филми като към момента в нея могат да се гледат Васил, Диви и щастливи, Привличане, Моралът е доброто (документален), В сърцето на машината, Петя на моята Петя, Истината за група Жигули, Завръщане 2, Нямаш място в нашия град (българска документална HBO копродукция), Отново съм тук (документален), Страх, Трансгресия, Диви и щастливи, Рибена кост, Бетонни фараони (българска документална HBO копродукция), Вездесъщият, Възвишение, Граница, Завръщане, Източни пиеси, Каръци, Маймуна, Писмо до Америка, Подслон, Тихо наследство (българска документална HBO копродукция), Хотел Рай (българска документална HBO копродукция), Чия е тази песен (документален).

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *