• чт. мар. 28th, 2024

Лили Друмева-О‘Райли с ново предаване по Дарик Радио

ByПетър Ангелов

ян. 10, 2021

Българската кънтри певица и дългогодишен журналист, Лили Друмева, започва ново авторско предаване по Дарик Радио през 2021 година. Заглавието е „Нови хоризонти с Лили“, а брой първи ще се излъчи на 10 януари от 19:00 часа.

Темите ще са изключително разнообразни и ще обхващат съвременната динамика на обществения живот. С фокус върху успешни български предприемачи, иноватори и таланти, които дават личен пример за това как човек може да осъществи мечтите си и да направи значими неща. Предаването има за цел да дава кураж и надежда в тези трудни времена, да открива нови хоризонти за развитие и да мотивира към творческо и професионално израстване. Всяка неделя водещата ще кани гости, които ще споделят интересни истории и ще дават личен пример за справяне с предизвикателствата.

„Нови хоризонти с Лили“ е подкрепено от „Български център по предприемачество“ – фондация в обществена полза, на която Лили Друмева-О‘Райли е директор и ръководител на проекти. Ресурсът идва от Силициевата долина (Калифорния), доказан опит и важни новини в областите: бизнес, финанси, предприемачество, иновации, наука, техника, медицина и други.

Набляга се на партньорството и отношенията между България и САЩ. Водещата ще използва уникален източник на информация, който не присъства в българския ефир. Тя ще прави интервюта с известни личности и експерти в различни области, като например: създателят на асистент SIRI и Apple – Норман Уинарски, вице-президентът на „GOOGLE“ – Богомил Балкански – или пък звездата на американския футбол – Джейми Уилямс (San Francisco 49ers).

Основна рубрика в предаването ще има г-н Лари Бийл – основател на фондацията и филантроп от Сан Франциско. Той ще представя актуални новини и открития, разтърсващи света. Ще гостуват и дипломати от посолството на САЩ, от комисия „Фулбрайт“, успешни български предприемачи, развиващи се компании, старт-ъпи, директори на инвестиционни фондове, фондове за рисков капитал и други.

Важен акцент ще бъде и американската музика – кънтри мюзик и нейните сродни жанрове: блуграс, рокабили, кънтри-рок, уестърн-суинг, американа и всички подобни. Това също е неизползван ресурс в родния ефир. В рамките на 60 минути водещата ще селектира премиерни кънтри хитове, които пристигат директно от Нешвил благодарение на Световната кънтри асоциация. Ще има специален преглед и на най-добрите песни от официалната кънтри класация на Билборд. Както и класики на кънтрито като Кени Роджърс, Доли Партън, Уили Нелсън и други.

Чрез контактите си в Сан Франциско (Калифорния) и Нешвил (Тенеси) водещата и автор на новото предаване има достъп и до двата ценни ресурса, които ще бъдат гръбнакът на „Нови хоризонти с Лили“ по Дарик Радио.

Лили Друмева-О‘Райли е музикален журналист с повече от 15 години опит в БиБиCи, Ретро радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма „Фулбрайт“. Тя е и автор на книгата „Настроение с Лили – музика в 50 теми“, която представя голяма част от класическите американски музикални жанрове и емблематични звезди.

От 20 години насам Лили е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и световна кънтри и блуграс асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева-О‘Райли е и певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West“. Тя е продуцент и издател на 11 студийни албума, организатор на европейски турнета и концерти. „Lilly of the West“ имат престижни награди от конкурси в Нидерландия, Франция и САЩ.

Лили е основател и директор на ежегодния международен фестивал за автори-изпълнители „Sofia Singer Songwriter Fest“, на който предстои юбилейно пето издание през октомври тази година. Oт 2014-та тя е представител на българо-американската фондация в обществена полза „Български център по предприемачество“, а от 2018 година насам е неин изпълнителен директор.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *