• пт. мар. 29th, 2024

„Lilly of the West“ с нов албум през 2021

ByПетър Ангелов

ян. 10, 2021

Българските кънтри музиканти работят по нов албум по време на празниците. Той ще бъде дванадесети по ред и ще се казва „Swings and Heartaches – volume 2“. Новата колекция е продължение на албума „Swings and Heartaches“, който групата пусна през 2012 година. Тогава групата реши да отдаде почит на уестърн и суинг музиката от 30-те и 40-те години. Репертоарът включваше класически хитове от тази епоха, а визията и обложката на диска беше в ретро стил, в черно-бяло. Новият албум е продължение на тази концепция и ще включва десет песни в стиловете кънтри, суинг, джаз и блус, както и няколко уестърн балади. Парчетата от доста време се изпълняват на живо от „Lilly of the West“. Сред тях са два истински ретро хита от 20-те години, „After you’ve gone“ и „Dream a little dream of me“. Виртуозните музиканти им вдъхват нов живот чрез иновативни аранжименти с акустична китара, добро китара, цигулка и контрабас. Албумът ще включва и два автентични блуса, единият от Канзас, а другият от Дикси (нарицателното име на южните щати). „Kansas City“ става известна от изпълнението на рокабили звездата Уанда Джексън, а „Blues for Dixie“ е емблематично парче на кънтри певеца Мърл Хагард. Новата продукция включва и две песни в стил рокабили (смесица от рокендрол и кънтри). „Seven Lonely Days“ е номер едно хит на певицата Джорджия Гибс през 50-те години, а „Mountain of Love“ е страхотен рокендрол от репертоара на Чарли Прайд. „Lilly of the West“, разбира се, няма как да не включат и истинско кънтри и блуграс парче. „I’m satisfied with you“ е една от по-малко известните песни на бащата на кънтри музиката, Хенк Уилямс. В албума са включени и две силни уестърн балади. „Rocks, Salt and Nails“ става известна от изпълнението на фолк певицата Кейт Улф. Разказва се за историята на една жена, която зарежда пушката си с камъни, сол и пирони и убива с тях мъжа, който я е изоставил. „Miss the Mississippi and you“ е посветена на болката от липсата на любимия човек и спомените от щастливи моменти.

Албумът „Swings and Heartaches – volume 2“ се очаква да излезе през март 2021. Записите се осъществяват от Станислав Донев в студио „Ретро“. Участват гост музиканти от Чехия – Пепа Малина – и от Словакия – Михал Барок. Повече информация очаквайте на https://lillydrumeva.net

„Lilly of the West“ е най-успешната българска кънтри група, създадена още през 1996 г. в София. След издаването на дебютен албум музикантите участват на престижни фестивали в Европа и Америка. През 1998 г. са избрани за „най-добра кънтри и блуграс група на Европа“. Печелят и награди от Световната кънтри и блуграс асоциация в Нешвил. „Lilly of the West“ има богат репертоар, включващ кънтри, блуграс, суинг, джаз, ирландски и български фолклор и издадени девет албума, високо оценени от международни музикални списания. Основател и фронт музикант на групата е Лили Друмева-О’Райли. Тя е и известен журналист, продуцент, импресарио и автор на песни, а също и на книга – „Настроение с Лили – музика в 50 теми“, организатор на международния фестивал „Sofia Singer Songwriter Fest“.

„Lilly of the West“ са:

Лили Друмева–О’Райли – вокал, китара, цигулка, мандолина;

Михаил Шишков – банджо, слайд китара, хармоника, пиано;

Ясен Василев – китара;

Свобода Боздуганова – контрабас;

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *