• ср. апр. 24th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Лили Друмева пусна нов сингъл „Runaway man”

ByПетър Ангелов

ян. 10, 2021

Българската кънтри певица записа още една нова авторска песен по време на пандемията. „Runaway man” е трети сингъл от предстоящия нов албум на Лили Друмева, който се очаква да излезе в края на 2021 година.

Колекцията се състои изцяло от нейни авторски песни, както и няколко песни на чуждестранни автори-изпълнители от Румъния и други страни. След първата авторска песен, „Искам да се събудя с теб“, която звуча многократно в българския ефир, кънтри певицата пусна и две песни на английски – “I don’t know what to do” и току-що записаната „Runaway man”.

Продукцията е отново дело на познатия екип – Стамен Янев, звукозапис, микс и мастъринг, автор на текста, музиката и аранжимента е Лили Друмева, а специалните гости са Михал Барок, мандолина (Словакия) и Пепа Малина – цигулка (Чехия). Акустичните китари са изсвирени от Лили. Звукът е минималистичен, като на преден план е лийд вокалът и историята в песента. В момента певицата работи върху видео клип, който ще бъде пуснат през януари. Повече информация на https://lillydrumeva.net

Лили Друмева е певица, автор на песни, създател и фронт-музикант на най-успешната българска кънтри и блуграс група „Lilly of the West”. Тя е продуцент и издател на единадесет студийни албума, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. „Lilly of the West” имат престижни награди от конкурси в Холандия, Франция и САЩ. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател в развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от 15 години опит в БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, ББT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, която представя жанровете: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др. Лили Друмева е и успешен импресарио, работейки с американски и европейски артисти. Организатор е на международния фестивал за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *