• сб. апр. 27th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

ПАНАГЮРИЩЕ ПОСРЕЩНА ГРУПА СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ ПОД ПАТРОНАЖА НА ВР. И. Д. КМЕТ НА ГР. ПАНАГЮРИЩЕ Г-Н ПЕТЪР КАМЕНСКИ

ByПетър Ангелов

мар. 25, 2024

В ПОДКРЕПА НА ХОРАТА С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ И КАУЗАТА „ЗА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКА МУЗИКА В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР“

 

Легендарната рок група „СПРИНТ“, „ДУЕТ С КАУЗА“ /Галя Георгиева и Атанас Лазаров/, група „ХОРИЗОНТ“ и Красимир Недялков обединиха творчеството си в Концерти с кауза.

Панагюрище беше един от първите градове от турнето, а концертът се проведе под патронажа на вр. и. д. кмет на гр. Панагюрище г-н Петър Каменски.

Заместник кметът г-н Стоян Бодуров поздрави всички участници за прекрасната инициатива и отбеляза, че каузата за превенция на репродуктивните проблеми е от изключително значение, както за своевременното информиране за репродуктивния статус сред младите хора, така и за демографската политика на страната. Г-н Бодуров поднесе кошница и в заключение призова публиката да слуша повече българска музика.

Турнето подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии, и набира все повече привърженици.

Рок група Спринт зарадва своите почитатели с най-новата си програма и популярните си хитове. Водещите на концертите са Галя Георгиева и PR-рът Атанас Лазаров, който смело стъпи на музикалната сцена. Група Хоризонт и Краси Недялков заредиха с много енергия и приятни емоции всички присъстващи на концерта. Специални гости, прегърнали каузите бяха момчетата от група Модика, които зарадваха съгражданите си с някои от големите си хитове.

По време на концерта бяха раздадени листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Концертите се провеждат с подкрепата на Министерството на културата по проектите „Спринт 2023“ и проект „Концерти с кауза“ 2023.

Събитието се организира от Студио Спринт Проджект и Агенция „Сребърен ключ“, а партньори са: Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“, ХайЛайф, вестник ТРУД и Труд News, Агенция Фокус, Дарик радио, ХайЛайф.

 

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *