• чт. мар. 28th, 2024

Ползите за здравето от бирата

ByПетър Ангелов

май 28, 2021

Най-подходящата напитка за горещите летни дни безспорно е студената бира. А и освен това, някои проучвания показват, че ако се консумира умерено, бирата може да бъде полезна за вашето здраве.

foodpanda ще ви даде няколко причини, заради които да пиете бира:
Бирата е по-питателна от другите алкохолни напитки. Всички сме чували за антиоксидантите във виното, но бирата също съдържа много от тях. Специфичните антиоксиданти са различни, тъй като флавоноидите в ечемика и хмела са различни от тези в гроздето, но антиоксидантите са нещо много полезно за нашия организъм. Бирата е много богата на желязо, калций, фосфати и фибри, а и съдържа повече протеините и витамин В от виното.

Бирата помага на сърцето

Проучванията показват, че умереното пиене на бира ви предпазва от сърдечни пристъпи, инсулти или сърдечни заболявания. Изследванията, оценяващи относителните ползи от виното спрямо бирата и спиртните напитки, предполагат, че умерената консумация на която и да е алкохолна напитка е свързана с по-ниски нива на сърдечно-съдови заболявания.

Бирата предотвратява появата на камъни в бъбреците

Доказано е, че мъжете и жените, които пият умерено количество бира, са намалили риска от развитие на камъни с 41%. Бирите, които съдържат много хмел са богати на фитохимикали, благоприятстващи здравето на бъбреците.

Бирата понижава лошия холестерол

Разтворимите фибри в бирата спомагат за намаляване на LDL или “лошия” холестерол. Увеличаването на приема на разтворими фибри има многобройни ползи за здравето, включително насърчаването на здравословни нива на кръвна захар и холестерол в кръвта. Тъй като обаче алкохолът пречи на способността на организма да абсорбира витамини и минерали, възможно е да намали изгарянето на натрупани мазнини в организма.

Бирата укрепва и спомага за изграждането на по-здрави кости, поради високото си съдържание на силиций

Хранителният силиций в разтворимата форма на ортосилициевата киселина (OSA) може да е важен за растежа и развитието на костите и съединителната тъкан и да помогне за намаляване на риска от остеопороза.

И последно, но не и по важност – бирата помага за намаляване на стреса

Учените са установили, че две чаши бира на ден могат да намалят свързания с работата стрес или безпокойство. Въпреки това, постоянното консумиране на алкохол може да донесе повече вреда, отколкото полза, затова не прекалявайте!

Консумирайте с мярка и удоволствие!

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *