• пт. апр. 19th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Роксана представи „Majko“ на GRAND PARADA

ByПетър Ангелов

май 15, 2021

Съвсем изненадващо и по-рано от очакваното, баладата на Роксана със заглавие „Majko“ направи своята премиера на сцената на телевизия „GRAND“ и в YouTube канала GRAND PARADA.

ПРИПОМНЯМЕ ВИ, ЧЕ САМО ПРЕДИ БРОЕНИ ДНИ, РОКСАНА СТАНА „КРАЛИЦА НА РОМИТЕ“

Всъщност „Majko“, е песента „Ederlezi“, но не познатата на всички песен, а написана специално за Роксана и за болката, която е преживяла. Малко след премиерата на „Ederlezi“, Роксана и екипът ѝ споделят че са съжалили че песента носи името „Ederlezi“, защото е бъркана много често с емблематичната песен.

Сега обаче, около 5 години по-късно, тази грешка бе поправена и песента направи своята „премиера“ с правилното заглавие на сцената на GRAND PARADA.

Участието на Роксана в едно от най-големите и гледани предавания в Сърбия, а именно това на GRAND PARADA, впечатли всички с вокално майсторство и присъствие на сцената. Всъщност, Роксана успешно си пробива път на сръбската сцена, а след премиерата на „Kraljica“, със сигурност интереса на меломаните там ще се повиши още повече.

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО „KRALJICA“ НА РОКСАНА НА СРЪБСКИ

Текста на „Ederlezi“ или вече казващата се „Majko“ е написан от голямата ромска поетеса Sali Ibrahim. Роксана е разказала цялата си болка на талантливата текстописка, а тя от своя страна я е събрала в няколко реда, които докосват всички меломани.. Разбира се, не по-малка заслуга има и композитора Спас Лазаров, защото дори и да не разбираш текста, самата мелодия докосва сърцето.. Дори години по-късно, тази песен остава емблема за самата изпълнителка, която е доказателство както за вокално майсторство, така и за това, че е голям професионалист и колко голям артист е Роксана.

За всички които не разбират текста, ще споменем че се разказва за големият празник Гергьовден, на който всички редят големи маси и очакват гости, а на нея ѝ се плаче. Не ѝ се яде хляб, не ѝ се пие вода, защото майка ѝ я няма. Песента е изпята с изключително голяма болка и в текста се пее „Къде си сега, да ме прегърнеш?„.. и въпреки голямата си болка, Роксана пожелава в текста на песента на всички хора да бъдат здрави, дълголетни и много успешни.

Българският текст на „MAJKO“ на Роксана

Една голяма песен, която ще остане емблема за Роксана, която ще остане в ковчежето със златни и разтърсващи песни на ромската музика. Голяма песен, на голям изпълнителител.

За невероятният си стайлинг, Роксана се довери на топ дизайнерът София Борисова и нейният бранд „ROMANTIKA FASHION„.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *