• пт. мар. 29th, 2024

Стражата – нов сериал, вдъхновен от герои създадени от сър Тери Пратчет

ByПетър Ангелов

ное. 19, 2021

Всички епизоди са налични в HBO GO

Фантастичният сериал Стражата проследява група чудаци, които се заемат с амбициозната задача да спасят света. Премиерата на всички осем епизода е днес в HBO GO и това е уикенд предложението ни за приятно изкарване на почивните дни.

Историята изправя бойна група от тролове, върколаци, магьосници и други невероятни герои срещу зъл заговор за възкресяването на велик дракон, което би довело до унищожаването на живота, какъвто го познаваме. Съвременният фантастична сериал е вдъхновен от герои от страниците на известните романи на сър Тери Пратчет от поредицата „Светът на диска“. Главен сценарист и изпълнителен продуцент е Саймън Алън, а актьорският състав включва Ричард Дормър от Игра на тронове като капитан Сам Ваймс, Лара Роси (Престъпления без граници, Анджела Блек, Може и да те съсипя, Cheat) като лейди Сибил Рамкин, Адам Хъгил (1917, Свят в пламъци, Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта) като полицай Керът, Джо Итън-Кент (Don’t Forget The Driver) като полицай Чери, Марама Корлет (Кървав двигател) като ефрейтор Ангуа и Сам Адевунми (Последното дърво) като Карсър Дън.

Животът на капитан Сам Ваймс (Ричард Дормър) се променя завинаги, когато една фигура от миналото му се завръща в Анкх-Морпорк. Точно преди 20 години Ваймс е видял приятеля си лидер на банда Карсър Дън да напуска града в немилост. Някак обаче Карсър е успял да се върне и не е за добро. С помощта на полицай Керът (Адам Хъгил), Стражата свързва злия план на Карсър със странните събития, случили се в институцията за магии, наречена Невидимия университет. Възможно ли е книгата, която липсва в библиотеката, да е свързана с нападението на дракона над града?

Режисьори на Стражата са Крейг Вивейрос (Войната на световете), Брайън Кели (Друговремец, Полдарк) и Ема Съливан (Диктор Кой). Главен сценарист на шоуто е Саймън Алън (Мускетарите). Продуциран от BBC Америка за BBC Студиос, сериалът се разпостранява междинародно от BBC Студиос, а у нас лицензът е на HBO България за ексклузивно излъчване на стрийминг в HBO GO.

Фотокредит: HBО България

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *