• чт. мар. 28th, 2024

Турска закуска събра Атанас Лазаров, Силвия Кацарова и Андре Токев

ByПетър Ангелов

май 22, 2021

Сутрешна турска закуска се проведе на 21 май в София в историческата резиденция на Турското посолство. Събитието бе организирано от посланника на Турция за България, а именно стилната г-жа Айлин Секизкьок.

Действително, турската закуска се превърна в световна марка. Дотолкова, че Турция предприе стъпки за приемането на 6 юни като „Световен ден на закуската“. Причината за избора на тази дата, е че на същият ден през 2014 г. закуската, организирана с участието на 51 793 души в историческия град Ван, известен със закуската си толкова, колкото с езерото и котките си, е включена в Книгата на рекордите на Гинес като „най-многолюдната закуска“.

Изхождайки от този рекорд продължават усилията и за вкючване на „Културата за закуска във Ван“ в Списъка на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО.На събитието, организирано от посланик Айлин Секизкьок, присъстваха и специални гости.

Такива бяха легендата на българската естрада Силвия Кацарова, Таня Тюркян, PR експертът Атанас Лазаров и носителят на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree, уважаваният Андре Токев.

Участниците в едно от водещите автомобилни ралита в света „15.-то Европа-Ориент „Рали за приятелство и мир Изток-Запад“, които тръгвайки от Брюксел, ще си починат за закуска в София преди да продължат пътя си за Турция и ще бъдат наши гости заедно с класическите си автомобили.  Един от автомобилите в ралито- „Гастрономия“, превозва различни вкусове от Турция, на които гостите на събитието се насладиха.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *