• вт. май 28th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

6 съставки от модерната кухня, които ще преобразят Вашите ястия

ByПетър Ангелов

апр. 22, 2021

Предизвикваме ви да изпробвате тези 6 доказани съставки, които ще подобрят готвенето Ви и ще Ви изстрелят на следващо ниво. Съставките, които foodpanda подбра имат силата да превърнат и най-простото ястие в деликатес от световна класа. Ето ги и тях:


-Започваме с каперси. На пръв поглед са малки и незабележими, но вкусът им е много интензивен и привлекателен. Соленият вкус пленява сетивата и това ги прави много предпочитани в средиземноморската, близкоизточната и северноафриканската кухня. Пробвайте да добавите каперси към ястия от пиле или риба – ще останете впечатлени. Особено приятен вкус добавят и към салатите, като ние Ви препоръчваме да ги добавите в дресинга!


– Следващата ни препоръка е да изпробвате (chili flakes) люти люспи. Червената огнена подправка добавя към всяко скучно ястие нотка на топлина и спомага за повишаването на апетита. Изсушените семена на лютия червен пипер са основният виновник за този интензивен и приятно-лютив вкус, който подправката оставя след себе си. Препоръчваме да експериментирате като добавяте лютите люспи не само в солени, а и в сладки ястия – смесицата между шоколад и лютата подправка е много приятен за небцето.


-Вкарайте в менюто си пресни билки. Поръсването на билки върху ястието по време на готвене е наслада както за очите, така и за сетивата. Влезте в ролята на шеф-готвач и се насладете на завладяващия вкус, който пресните билки ще добавят към ястието Ви. Другата положителна страна на готвенето с пресни билки е, че ще ги отглеждате сами и ще сте сигурни в качеството им. Препоръчваме Ви да добавяте билките си в сосове и дресинги, които да допринесат за завладяващия вкус на цялостното ястие!


– Още от древността, медът се асоциира като храна на боговете и това не е случайно. Медът има много приложения в готвенето и се използва както за сладки изкушения, така и за солени вкусотии. Предлагаме Ви да изпробвате една лесна, но наистина завладяваща рецепта за печена сьомга с мед и соя. Ястието, което ще се получи е цветно и интересно и е идеален пример за уникалното съчетание на сладък мед със солен соев сос. Наследете му се!


– Цитрусовите плодове също са основна част от работата на шеф-готвачите. Лимонът е страхотно предложение, което може да използвате в сладки и солени ястия. Чрез него успешно ще балансирате прекалено сладкия вкус, като добавите нотка киселинност, която да гали небцето Ви. Освен това, лимонът се използва и за изостряне на вкусовете в по-неутрални ястия. Препоръчваме да изпробвате рецепта за Лимонов чийзкейк. Ще останете очаровани.


-Чували ли сте за люспи от морска сол? Не, не говорим за обикновената готварска сол. Люспите от морска сол са тайното оръжие на готвачите. Използват ги за добавяне на финален щрих на ястията и добавяне на вкус в сладки и солени ястия. В модерната кухня люспите от морска сол се добавят към различни десерти, за да се постигне приятният сладко-солен вкус. Може да го използвате като поръсите сладко-солената смес върху шоколадово брауни.
Бъдете смели и експериментирайте!

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *