• чт. апр. 25th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Митко Петров – Матео: Живее ми се тук и сега (ИНТЕРВЮ)

ByПетър Ангелов

авг. 5, 2020

Поредното интервю е с един от младите поп изпълнители, Митко Петров, който отскоро има артистичен псевдоним Матео. Какво сподели той пред мен, можете да прочетете в следващите редове.

Петър Ангелов:  Митко, здравей! Как си? Къде те сварвам?


Митко Петров – Матео: Здравей! Вече съм в София, връщам се след няколко дни почивка на нашето море и съм зареден за работа.

Петър Ангелов: Защо се стигна до смяна на артистичният псевдоним?


Митко Петров – Матео: Винаги съм искал артистичен псевдоним, но никое измислено име не ми харесваше. Заради това стартирах с моето име и представих не малко песни с него. Преди година обаче моята майка ми сподели, че ме е сънувала с името Матео и много ми хареса, почувствах го близо до мен. Оказа се, че Св. Матей се празнува на 16-ти ноември, моят Рожден ден, и също така се припознах в характеристиката и значение на името. Последва известно време колебание дали да направя тази промяна, чаках точната песен, може би, и тя се случи!

Петър Ангелов:  Освен псевсонима, смени ли стила на музиката? Или за теб няма ограничения.


Митко Петров – Матео: Това вълнува като че ли най-много хората – и тези, които вече ме знаеха, и тези, които ме чуха за първи път като Матео. За мен граници в музиката няма и в моето творчество също не бих поставил такива. Не подкрепям „войната“ между стиловете и смятам, че в България, за съжаление, има голямо разделение и голяма част от медиите го създават, а дори няма пазар за всички. Бих изпял всичко, което почувствам.

Петър Ангелов: Разкажи ми как се стигна до дуета с Галена. Лесно ли се съгласи тя?


Митко Петров – Матео: Запознахме се лично покрай наша обща много близка приятелка и започнахме да се срещаме от време на време на участия. Аз изпитвам голям респект към Галена и всичко, през което е минала и градила, доста време събирах смелост просто да я питам какво мисли за песента. Купих инструментала още миналото лято от руски бийтмейкър, работихме по мелодията и текста, и след едно участие  й я пуснах и изпях. Тя ми беше малко като ментор, сподели какво й харесва и какво може да се направи. След няколко месеца я записах, много приятели и общи познати харесаха песента и не след дълго мечтата ми се сбъдна след като тя записа нейната част. Никога няма да забравя първото слушане на песента в този вариант, много се вълнувах и не можех да повярвам. За мен е чест, че най-популярната певица от попфолка ме подкрепи и застана с гласа си в моята първа песен като Матео. Благодаря и на всички хора, които са част от целия път до реализацията и представянето й.

Петър Ангелов:  Освен с Галена, имаш ли планове за колаборации с  друг изпълнител от поп-фолк жанра?


Митко Петров – Матео: „Нека да запазим всичко в тайна…“, хаха.

Петър Ангелов:  Няма как да пропусна темата за COVID-19.. Какво е мнението ти за случващото се?


Митко Петров – Матео: В началото всичко ми беше много странно, все едно светът се преобърна на 180 градуса и имаше много въпроси какво ще се случи, дали е толкова опасен, колкото го представиха. Сега обаче всичко ми идва в повече и смятам, че реално няма защо да ни е страх.

Петър Ангелов:  Спазваше ли мерките? На какво те научи  самоизолацията?


Митко Петров – Матео: Спазвах мерките, но най-трудно ми беше да не излизам да се разхождам в парковете. Използвах повечето свободно време за четене на книги и изгледах няколко сериала.

Петър Ангелов: Усещал ли си злоба и завист от твой колеги?


Митко Петров – Матео: Случвало се е, по-скоро се е усещало. Има хора, които просто не харесват да виждат успехите и/или прогреса на другите. Аз съм доволен, че въпреки трудностите и това, че съм изпълнител без продуцент, съм успял да създам толкова песни и да ги представя с видеоклипове. Ще използвам тук да опровергая всички нападки за кражба за последната ми песен с Галена – аз съм първия артист, купил правата за инструментала и семпъла, който е използван и в световния хит на Лоредана. Имам ги още от преди година, но за да се случи целият проект е нужно време, изпълнителите имат песни, които виждат бял свят след година, две или повече. Така се случи, че в случая тя пусна първа песен с този семпъл, веднага я чух и още тогава знаех и очаквах, че ще има такива коментари, но нямаше от какво да се притеснявам. Честно казано дори се зарадвах, че артист и екип на световно ниво са харесали и използвали този семпъл в песента си. Парадоксът тук обаче е защо в България част от медиите за поп музика го определят за „чалга“, а в чужбина за поп? Именно за това неадекватно разделение си говорихме. (усмихва се)  Затова казвам, че музиката се слуша със сърце и без предразсъдъци! Одобравям колаборацията между артисти от различни жанрове, които се появиха и след нашата такава, и смятам, че тепърва предстоят още много такива.

Петър Ангелов: Как се виждаш след 5 години?


Митко Петров – Матео: Вече не искам да си представям какво ще е след години… Живее ми се тук и сега!

Петър Ангелов: Опиши се с три думи?


Митко Петров – Матео: Амбициозен, музикален, скорпион (смее се)

Петър Ангелов: Обмислял ли си станеш част от музикална компания?


Митко Петров – Матео: Зависи от предложението. През годините показах, че има начин да се справяш сам, но е доста трудно. Бих станал част от компания с хора, с които имаме ясни цели и сходно виждане. Отворен съм и за музикални предложения от нови автори и таланти. Времето ще покаже какво ще се случи, научих се на търпение.

Петър Ангелов: Митко, благодаря ти за прекрасното интервю, пожелай нещо на нашите читатели. А какво ще пожелаеш на себе си?


Митко Петров – Матео:  И аз благодаря! Пожелавам на всички читатели хубаво лято и емоции!

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *