• вт. мар. 19th, 2024

Revolut улеснява клиентите си да спазват задълженията си по отчитане на данъци за криптовалути

ByПетър Ангелов

апр. 28, 2023
  • Клиентите на Revolut в световен мащаб ще могат да генерират данъчни отчети за всякакви данъчни събития, свързани с криптоактивите, държани във финансовото суперприложение, както и в други портфейли и платформи за търговия.
  • Тази услуга на трета страна, предоставяна от Koinly, глобална и реномирана данъчна услуга за криптовалути, ще даде възможност на клиентите на Revolut да получат достъп до интелигентното решение на нашия партньор, предназначено да опрости проследяването на информацията, необходима за генериране на данъчни отчети от търговията с криптовалути, и да улесни спазването на всички данъчни задължения, които могат да възникнат.
  • Новата функция ще отключи достъп до един от най-удобните инструменти на преференциална цена за клиентите на Revolut.

 

Лондон, 27 април 2023 г.–  Revolut, глобалното финансово суперприложение с над 28 милиона клиенти по целия свят, отваря достъпа на крипто клиентите до външна услуга за данъчно отчитане на преференциални цени и прави още една крачка напред към мисията си да създаде първото суперприложение за всичко, свързано с парите.

 

Партньорството между Revolut и Koinly, реномирана платформа в индустрията, прави данъчните отчети по-малко стресиращи и отнемащи време, както и по-точни в сравнение с ръчните изчисления. Понастоящем клиентите на Revolut могат да купуват и продават токени от портфолио с над 100 криптовалути или да тестват и търгуват с над 12 криптоколекции, като освен това могат да използват суперприложението, за да повишат знанията си за криптовалутите с Learn & Earn.  Услугата за отчитане на данъци от трета страна ще допълни разнообразната оферта, предлагана от Revolut на милиони клиенти по целия свят. (Забележка: наличността на функциите и токените варира в зависимост от региона).

 

Предимството на отчитането на данъчните приходи от криптовалути с Koinly е безпроблемният и интуитивен процес, предлаган на клиентите. Той е не само лесен за използване, но и дава възможност за изготвяне на консолидиран отчет, който интегрира криптоактивите и търговските дейности, притежавани в други платформи. Избраният партньор има опит в генерирането на отчети, интегриращи трансакции с над 1700 токена, над 170 поддържани блокчейн вериги, над 100 портфейла и е достъпен на 34 пазара.

 

Функцията е достъпна в раздел „Криптовалута“ в приложението Revolut. Клиентът трябва да щракне върху връзката към платформата Koinly и да завърши процеса на регистрация чрез SSO (Single Sign-On). След като синхронизира трансакциите, извършени чрез Revolut, клиентът ще трябва да прегледа отчетените трансакции и при завършване ще бъде информиран за цената на услугата. Крайната цена, заплатена от клиента, ще варира в зависимост от броя на трансакциите с криптовалути, извършени с Revolut или други криптоплатформи, избрани от клиента, включително щедра отстъпка до 60%[1]. След като отчетът бъде заплатен и изтеглен, клиентът ще може да го използва, за да попълни данъчните си декларации пред съответните данъчни органи на своята юрисдикция.

 

Mazen Eljundi, Global Business Head of Crypto на Revolut: „Подаването на данъчни декларации за криптовалута и други цифрови активи е предизвикателство за много от нашите клиенти. Търсехме решение, което безпроблемно да проследява, консолидира и генерира данъчен отчет за броени минути, за да отговори на нуждите на нашите клиенти. Убедени сме, че услугата за криптоданъци, предлагана чрез партньорството ни с Koinly, ще направи тази изисквана от закона дейност по-лесна, по-малко стресираща и по-достъпна за всички.

 

Искаме да бъдем най-отговорният доставчик на криптоуслуги, като помагаме на нашите потребители да навлязат във web 3, изграждайки по-безопасна и съвместима екосистема в криптоиндустрията. Спазването на приложимите изисквания е в основата на всичко, което правим в Revolut. Това е значителна стъпка към предоставяне на възможност на клиентите на Revolut да изпълняват данъчните си задължения.“

 

Jane McEvoy, Global Head of Partnerships на Koinly: „Много сме развълнувани да обединим усилията си с Revolut, с което отбелязваме сътрудничеството си с водещо световно финансово суперприложение. Revolut направи значителен напредък в подобряването на офертата си за криптовалути и ние сме горди да станем техен ексклузивен данъчен партньор – ход, който допълнително подсилва вече стабилната стойност на предложението им. Потребителите на Revolut вече могат безпроблемно да получат достъп до Koinly директно през приложението Revolut, като по този начин рационализират процеса на изчисляване на своите криптоданъци.“

 

Как да купувате или продавате криптовалути през Revolut?

 

Revolut, компания, основана първо в Обединеното кралство, предлага широка гама от финансови продукти чрез своето финансово суперприложение, а криптовалутите са все по-популярна функция. Съществуват няколко начина за покупка и продажба на криптовалути в Revolut. Клиентите могат да настроят стоп или лимитирана поръчка, за да не им се налага да следят пазара, или да използват функцията за периодични покупки, за да осреднят волатилността. Клиентите могат също така да закръглят рестото си в криптовалута по техен избор от списък с над 100 криптовалути. (Забележка: броят на токените варира в зависимост от региона).

 

Като част от целта ни да бъдем най-сигурното място за търговия, използване и изучаване на криптовалути, Revolut редовно информира клиентите си, че криптотокените са нестабилни активи и цените им могат да се променят бързо. Revolut вярва в разширяването на достъпа до криптовалути и също така признава, че те може да не са подходящи за всеки, затова компанията насърчава клиентите си да проучват различните криптовалути и рисковете и възможностите, преди да купуват или продават. Клиентите трябва да преглеждат независими източници и да научат разликите между токените, както и да обмислят обстоятелствата, при които купуват или продават криптовалута. Криптовалутите не са регулирани. Средствата, инвестирани в криптовалути, не са защитени, което означава, че може да загубите цялата си инвестиция. Върху печалбите може да се дължи данък.

Повече информация можете да намерите тук: https://www.revolut.com/legal/revolut-koinly-promotion/

 


[1] 60% отстъпка е приложима за първия отчет, закупен от клиентите с по-малко от 250 трансакции и които са само свързани с техния акаунт в Revolut. За всички останали случаи ще се прилага отстъпка от 20%. Отстъпките са само за нови клиенти на Koinly. Вижте всички подробности тук.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *