• вт. мар. 19th, 2024

WARNER BROS. DISCOVERY SPORTS ЩЕ ЗАПАЛИ СЕЗОНА НА SPEEDWAY GP

ByПетър Ангелов

апр. 28, 2023

● Warner Bros. Discovery Sports ще продуцира всяко състезание от сезона на FIM Speedway GP през 2023 г. за излъчване на живо и по заявка във всички платформи

● Иновациите за сезона: 16 камери в бокса, камери на борда на състезанието и екранни графики, показващи данни от състезанието на живо, ще представят спорта както никога досега

● Четирикратният шампион в Speedway GP Грег Хенкок се присъединява към екипа на WBD, заедно с Келвин Тейтъм, Крис Луис, Скот Никълс и Аби Стивънс

Ангажиментът на Warner Bros. Discovery (WBD) за развитие на спорта спидуей продължава с пълна сила и през 2023 г. с обширно отразяване на едно от най-престижните състезания по моторни спортове на две гуми в света.

С излъчването на всеки кръг от сезона на FIM Speedway GP през 2023 г. на живо с най-интересните моменти по Eurosport, Warner Bros. Discovery подчертава ангажимента си да достигне до още по-голяма аудитория и да открие нови хоризонти за спорта.

В годината, в която се чества 100-годишнината на спидуей и в която с нетърпение се очаква завръщането на Световната купа по спидуей, отразяването на сезона на Speedway GP от Warner Bros. Discovery ще включва иновации, за да доближи феновете още повече до случващото се. Усъвършенстваните графики на екрана ще показват данни за състезанието в реално време, включително скоростта на пилотите и класирането във всяка обиколка, а преди всеки кръг ще бъдат показвани 3D презентации на пистата, за да се демонстрират тънкостите и предизвикателствата й.

Още повече камери ще покриват всеки ъгъл, включително 16 камери в бокса с осем активни едновременно; четири бордови камери, включително две камери за мотоциклети, както и още две допълнителни, като едната е за маршала на състезанието, в допълнение към RF и ISO камерите. Всеки победител в Speedway GP също ще бъде оборудван с камера, за да предостави на феновете уникален поглед от церемонията на подиума след всяко състезание.

Международният екип на Warner Bros. Discovery включва водещата Аби Стивънс, бившите професионални пилоти Келвин Тейтъм и Крис Луис като коментатори и седемкратния британски шампион Скот Никълс като репортер на в бокса. Новото за 2023 г. е, че четирикратният световен шампион в SGP Грег Хенкок също ще се присъедини към екипа на WBD, за да предостави своя експертен анализ за определяне на стиловете и стратегиите на състезателите по време на състезанията.

Скот Йънг, главен вицепрезидент „Съдържанието и продукцията“, Warner Bros. Discovery Sports Europe, споделя: „Първият ни сезон като организатор и домакин на Speedway Grand Prix ни предостави уникалната възможност да приложим нов подход към един много обичан спорт. Екипите ни за събития и съдържание стартираха от кота 0, за да начертаят как точно можем да разкрием всичко, което това вълнуващо състезание може да предложи. Искахме да свържем звездите на спорта с техните фенове по нови и иновативни начини, като покажем развлекателен спектакъл около отборите и състезателите. Амбицията ни беше да разширим ангажираността, като свържем феновете със спорта по начини, до които те обикновено не биха могли да получат достъп. Трябваше да бъдем автентични за съществуващите фенове и същевременно да представим SGP на нова и по-широка удитория.“

След като миналата година достигнахме до десетки милиони фенове чрез нашия подход, включващ всички платформи, който съчетава мащаба на каналите и цифровите платформи на Warner Bros. Discovery с широк безплатен достъп чрез нашите партньори, ние сме развълнувани да се завърнем с още повече екшън, иновативни техники на възпроизвеждне на действоето, ъгли на камерата и инструменти за разказване на истории, които наистина ще подчертаят спектакъла спидуей. Всичко това подкрепя мисията ни да продължим развитието на спорта, за да му се наслаждаваме все повече хора.“

През миналия сезон – първият в новата ера за спидуей – полската звезда Бартош Змарзлик спечели световната титла, а датския състезател Леон Мадсен остана втори. Сънародникът на Змарзлик Мачей Яновски зае третото място, а шведът Фредрик Линдгрен остана четвърти. Британецът Робърт Ламбърт завърши сезона с 10 кръга и на пето място.

Отразяването на FIM Speedway GP 2022 от Warner Bros. Discovery в партньорство с 15 международни телевизионни оператори достигна до стотици милиони фенове в 110 държави на пет континента. Warner Bros. Discovery генерира повече от 23 милиона минути съдържанието от Speedway GP в собствените си платформи за стрийминг. Работейки с местни промоутъри, Warner Bros. Discovery Sports Events осигури посещаемост на стадиона, надхвърляща 170 000 фенове през целия сезон 2022.

Безпрецедентното прежияване за мотоциклетизъм на живо на Warner Bros. Discovery Sports вече включва всяко състезание от сезона на FIM Speedway GP, както и всички събития от календара на FIM Speedway, включително SGP Qualification, SGP2, SGP3 и FIM Speedway of Nations – достъпни за гледане в целия набор от платформи на компанията.

Отразяването на сезона на FIM Speedway GP от Warner Bros. Discovery включва (възможни са промени):
● Паневропа и Азия: Всеки кръг на живо на Eurosport.com (само в Европа) и най-интересните моменти след всеки кръг, както и Световния шампионат по спидуей Race off и финал на живо по Eurosport 1
● Дания: Discovery+ и Eurosport App, 6’Eren (предаване на живо на всеки кръг), Eurosport (предаване на живо на кръга Vojens)
● Германия: discovery+ и приложението Eurosport (пряко предаване на всеки кръг), Eurosport 1 (пряко предаване на Световния шампионат по спидуей и най-интересните моменти от Speedway GP)
● Норвегия: discovery+ и Eurosport App (пряко предаване на всеки кръг)
● Полша: Eurosport Extra и Player (пряко предаване на всеки кръг, TTV (пряко предаване на кръговете във Варшава, Горзов и Торун)
● Швеция: discovery+ и Eurosport App (пряко предаване на всеки кръг, Kanal 9 (избрани кръгове), Eurosport (пряко предаване на кръга в Манила)
● Обединеното кралство и Ирландия: discovery+, Eurosport App, Eurosport 2 (пряко предаване на всеки кръг) и акценти в Quest

Дати за дневника през 2023 г:
29 април – Tehnix FIM Speedway GP, Хърватия, Дони Крайевец
13 май – Orlen FIM Speedway GP, Полша, Варшава
2 юни – FIM SGP2, Чехия, Прага
3 юни – FIM Speedway GP, Чехия, Прага
10 юни – FIM Speedway GP, Германия, Тетеров
23 юни – FIM SGP2, Полша, Горзов
24 юни – FIM Speedway GP, Полша, Горзов
14 юли – Финал на FIM SGP3, Швеция,  Малила
15 юли – FIM Speedway GP, Швеция,  Малила
25-29 юли – Monster Energy FIM Speedway World Cup, Полша, Вроцлав
12 август – FIM Speedway GP, Латвия, Рига
2 септември – FIM Speedway GP, Великобритания, Кардиф
15 септември – FIM SGP2, Дания, Войенс
16 септември – FIM Speedway GP, Дания, Войенс
30 септември – FIM Speedway GP, Полша, Торун

*Стриймингът е достъпен по discovery+ в Австрия, Дания, Финландия, Германия, Италия, Холандия, Норвегия, Швеция и Великобритания и Ирландия. Eurosport Extra в Полша. В България публиката може да следи всеки момент на eurosport.com или най-интересното по телевизионния канал Eurosport.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *