• чт. мар. 28th, 2024

Интересни предложения за Великденската трапеза

ByПетър Ангелов

апр. 26, 2021

Остава точно една седмица до най-християнския празник – Великден! foodpanda ще Ви даде няколко идеи как да украсите и разнообразите празничната си трапеза.

По традиция на този светъл празник задължително на масата трябва да присъстват боядисани яйца и козунак. Но ние ще ви дадем още няколко предложения, с които да направите празника си по-модерен.
Добавете към трапезата си горещи кръстосани кифлички – традиционно се консумират в Англия за Великден, но отскоро са много разпространени и у нас. Те отбелязват края на Великия пост и се ядат препечени. Обикновено се приготвят с плодове и се консумират на Разпети Петък.
Второто ни предложение е за топла великденска супа – тя съдържа агнешко месо, моркови, целина, лук, черен пипер, сол и дафинов лист. Освен, че е много здравословна, супата е лека и ще разнообрази тежките храни, които ще консумирате.


Специалното ни предложение за малчуганите е морковена торта. Тя носи Великденския дух и за да е още по-атрактивна, може да бъде приготвена във формата на зайче. Освен, че ще зарадвате децата и Вие може да похапвате от нея, защото е лека и нискокалорична.


А за да разнообразите похапването на шоколад, може да си направите домашни шоколадови яйца. За да бъдат по-красиви, експериментирайте с украсяването им – добавете различни цветове шоколад, шарени пръчици и ги напълнете с бонбони. Развихрете въображението си и се насладете празничните дни!


Пожелаваме Ви Светли празници!

Снимка: Интернет

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *