• пт. мар. 29th, 2024

EXIT събра 50% от Големия Lineup за 20-годишнината с DJ Snake, Sheck Wes, Metronomy, Marky Ramone и много други!

Едно от водещите музикални събития в Европа, многократно награждаваният EXIT фестивал в Сърбия, добавя близо 30 горещи артисти, достигайки 50% от винаги разнообразния си и изпълнен със световни звезди lineup. Фестивалнaта еуфория се разпростира на 40+ сцени и зони, отбелязвайки голямата си 20-годишнина от 9 до 12 юли 2020 г. на грандиозната крепост Петроварадин от 18 век, с изглед към Дунав и към родния град на фестивала Нови Сад. Към екипа се присъединява френският хитмейкър DJ Snake, американският изгряващ рапър Sheck Wes, сензационните инди рокери Metronomy, пънк икона Marky Ramone, хардкор герои на NYC Agnostic Front и още 25 артисти от всякакви стилове и жанрове, които можете да намерите в EXIT! Тази група се присъединява към вече обявените актове като David Guetta, Fatboy Slim, James Arthur, Tyga, Boris Brejcha, ARTBAT, Sepultura, Medusa, ZHU и още много. Още с бунтарското си начало, EXIT печели две титли за Най-добрия голям европейски фестивал на Европейските фестивални награди, Най-добрия отвъдморски фестивал на великобританските фестивални награди и други награди и признания от някои от най-влиятелните медии в света.

EXIT фестивал 2019 – Официално видео след събитието: https://youtu.be/MFd18sF8CNU

DJ Snake се превърна в един от най-влиятелните изпълнители в света с добре познати сингъли Taki Taki, Lean On, Turn Down for What и Loco Contigo, с участието на друг от гост-звездите на EXIT Tyga, с общо над десет милиарда гледания на YouTube! Суперхитът му „Taki Taki“ с участието на Cardi B и Selena Gomez надхвърли един милиард гледания само за четири месеца, превръщайки се в първото видео в историята, което успя да постигне това! Той държи друг рекорд, песента „Lean On“ с Major Lazer, който има над 2,7 милиарда гледания в YouTube и беше най-излъчваната песен на Spotify за 11 месеца! DJ Snake е печелил две Billboard награди и една награда MTV, също така той получава първата си номинация за Grammy като един от продуцентите на албума на Lady Gaga „Born This Way”. Талантливият французин от алжирски произход издаде албума „Cart Blanche“ през 2019 г., като удари номер 1 в класацията на Billboard’s Dance/Electronic албуми. Той има общо 21 сингъла с три сингъла, достигащи до диамант, четири – платинени и два сингъла, достигащи златни сертификати! Почитанието на музикалния му стил беше подплатено и от Ролинг Стоун, който заяви, че „DJ Snake усъвършенства собствената си заразна, несломима, първична groove версия на бас музика, на която можеш да разклатиш глава в такт“. DJ Snake също е част от Pardon My French,

френски диджейски колектив, както и основател на набиращия популярност лейбъл „Premiere Classe“.

Sheck Wes е истинска нюйоркска рап сензация, а неговата Mo Bamba се смята за едно от най-големите хип-хоп парчета през последните няколко години. Бързият успех на този двадесет и две годишен рапър и продуцент от Харлем се доказва най-добре от факта, че талантът му е признат както от Travis Scott, така и от Kanye West, които са подписали изданията му, лансирайки Wes към статута на звезда. Въпреки че има само един студиен албум, той може да се похвали с редица колаборации с най-големите хитмейкъри като DJ Snake, 21 Savage, Lil Pump, Offset и Gucci Mane.

Metronomy е награждавана група в най-различни категории – от най-добрата хореография до най-добрия поп изпълнител. Докато нейният фронтмен, продуцент Joseph Mount, е известен с това, че си сътрудничи с актове като Robyn, Jessie Ware, Diplo, Sophie Ellis-Bextor и много други, Metronomy са правили турнета с групи като Coldplay. Произходът на техния звезден статус произтича от танцов рок звук, който винаги е бил една идея по-напред от времето. Известни със своята вярна фен база и изключително кинематографични видеоклипове, шестият им албум Metronomy Forever излезе миналия септември.

Към честването на 20-ия рожден ден на EXIT ще се присъедини и член на Rock ‘n’ Roll залата на славата, чиито отпечатъци са на холивудската Rock Walk, Marky Ramone, който прекара 15 години като барабанист на легендарната пънк група The Ramones. Групата на Marky Ramone Blitzkrieg, групата, с която Marky по настоящем свири, ще донесе най-големите хитове на Ramones в крепостта Петроварадин.

Към състава на фестивала се присъединяват и едни от най-големите истински пънкари, Agnostic Front, шведски хардрок метъл героини, Thundermother, хардкор групата от Бостън Death Before Dishonor, култовите анархо пънк андърграунд изпълнители, Rattus и други изпълнители като: Норвежки Shining, лондонските Guitar Gangsters, скандинавски герои Misconduct, датски пънк рок трио Movement, шведска траш метъл група Terminal Prospect, яростен дет метъл бенд от Чешката Република Bohemist, бразилски траш метъл бенд Nervosa, автентичен финландски гот метъл бенд Lamori, блестящо сливане на черен метал и суров хардкор звук Hexis и мексикански дет метъл машини Armad.

Фестивалът ще представи и редица от добре известни местни и регионални артисти като: J. R. August, Minilinija, Šajzerbiterlemon, Overdive, Proleće, Hill, Nemesis, Stranger Alitor, War Engine и Smrt razuma.

Билети за EXIT можете да намерите на exitfest.org и https://bilet.bg/ на цена от 120 лева, а за тези, които желаят да ги комбинират с настаняване и локален трансфер, има и пакети от 249 лв. в bilet.bg. Настаняването по подразбиране е във фестивалния лагер, който е на пясъчния плаж, до река Дунав, докато хотели могат да бъдат резервирани чрез официалната туристическа агенция на EXIT на exittrip.org.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *